Cinemateks-klassikere i hele landet

Under overskriften ‘Cinemateket præsenterer’ får landets biografer mulighed for at vise et spændende udvalg af danske og udenlandske klassikere. Bibliotekerne opfordres til at samarbejde med biograferne om formidling og events.

”Cinemateket præsenterer” er Det Danske Filminstituts tilbud til biograferne om visning af film, der har været vist med stor succes i Cinemateket i København – og som fortjener en større udbredelse i hele landet. Biograferne får mulighed for at vælge fra 4-10 film efter individuelt ønske: danske og internationale klassikere, kultperler, koncertfilm m.fl. fra hele filmhistorien. Filmene er ikke i almindelig distribution og foreligger i nye digitale versioner.

De danske folkebiblioteker har netop fået tilsendt et eksemplar af folderen ”Cinemateket præsenterer – 10 klassikere til din biograf”, samt et følgebrev som opfordrer bibliotekerne til at samarbejde med den lokale biograf. Bibliotekernes evne til at formidle og lave events kan medvirke til at skabe opmærksomhed og perspektivere filmene eller de emner de behandler, og bibliotekernes netværk kan udnyttes til at finde gode oplægsholdere og specielt dedikeret publikum.

Blandt de 10 film der tilbydes i 2018 er ”Barndommens gade”, ”Festen”, ”Easy Rider”, ”The Sound of music” og ”Sunset Boulevard”. Der er rig mulighed for at gå sammen med den lokale biograf og brainstorme om spændende events og udstillinger, f.eks. en introduktion til Tove Ditlevsens forfatterskab før visningen af ‘Barndommens gade’, et foredrag om dogmebevægelsen med afsæt i ‘Festen’ eller ”syng-med”-stemning til ”The Sound of Music”.

Hvis det lyder interessant for dit bibliotek, så kontakt de lokale biografer, der alle netop har modtaget ”Cinemateket præsenterer”-folderen. I folderen kan man læse nærmere om tilbuddet, og om de aktuelle film for 2018. Biograf og bibliotek kan vælge at sende en fælles ansøgning om at medvirke i ordningen og eventuel støtte til visningerne. Ansøgningen skal være Cinemateket i hænde senest 18. december 2017.

Kontakt:

  • Spørgsmål vedrørende film og distribution, kontakt venligst Morten Tang, mortent@dfi.dk, 2214 8940.
  • Spørgsmål vedrørende ansøgning og støtte, kontakt venligst Flemming Kaspersen, flemmingk@dfi.dk, 3374 3429.

Læs mere: