Dem vi var

Dokumentaren ”Dem vi var” er en meget rørende film om et familieliv og et kærlighedsliv der ændres totalt, da manden rammes af en alvorlig blodprop. Bibliotekerne kan samarbejde med lokale netværk ved visningsarrangementer for publikum.

”Dem vi var” har allerede været genstand for meget omtale og publikumsinteresse, og nu får bibliotekerne chancen for at vise filmen på Filmstriben ’På biblioteket’.

Filmen er en virkelig rørende fortælling om en familie, der rammes af at faderen får en blodprop. Hans alvorlige hjerneskade vender op og ned på alt, og hverken familielivet eller kærlighedslivet bliver nogensinde som det var engang.

Publikum kan ikke undgå at blive stærkt følelsesmæssigt berørt af, hvordan familien og kærligheden udsættes for dramatiske ændringer. Samtidig giver filmen et grundigt indblik i, hvad det vil sige at få en hjerneskade, og beskriver nogle af de mange udfordringer som både patienten og de pårørende skal tackle. Filmen er instrueret af Sine Skibsholt.

Læs og se mere:

Se også den fyldige presseomtale om filmen både på skrift og i tv-indslag som er tilgængelige på nettet, inklusive opfølgende journalistiske indslag om hovedpersonernes liv efter filmens afslutning.

Visningsarrangementer med film og dialog

Der er gode muligheder for at lave et relevant og velbesøgt visningsarrangement med denne film. Der venter en stor oplevelse, og der er meget at tale om bagefter.

Filminstruktør Sine Skibsholt kommer gerne ud og holder oplæg i det omfang hun har tid og mulighed for det. Kontakt Sine Skibsholt på mail: s.skibsholt@gmail.com.

Bibliotekerne anbefales at søge samarbejdspartnere i lokalafdelingerne af nogle af organisationerne for hjerneskadede, pårørende og behandlere. Det kan dels sikre en faglig kompetent samarbejdspartner og ideer til oplægsholdere, og dels kan disse netværk medvirke til at sprede opmærksomheden hos publikum før filmvisningen.

Forslag til samarbejdspartnere med lokale netværk:

Hjernesagen
Organisation for skadede, pårørende og behandlere.
Der findes 43 lokalforeninger, som kan findes på Hjernesagens website.
Hjernesagens sekretariat: Tlf. 36 75 30 88.

Hjerneskadeforeningen
Forening for skadede, pårørende og behandlere.
Find flere oplysninger om foreningen og dens 34 lokalafdelinger på Hjerneskadeforeningens site https://hjerneskadet.dk.
Flere af lokalafdelinger har facebook-grupper med mange medlemmer.

Behandlere
Alle danske kommune har en hjerneskadekoordinator. Se Socialstyrelsens oversigt.
Desuden kan der etableres kontakt til behandlere som oplægsholdere gennem lokale genoptræningscentre rundt om i landet.