enda

Sine Skibsholt

Instruktør. Født 1979. Uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2011 med afgangsfilmen 'Ved Havet'. Filmen blev udtaget til flere internationale festivaler.

Skibsholt udkom i 2016 med sin første feature-dokumentar 'Dem Vi Var', der vandt First Apperance på IDFA Filmfestival i Amsterdam i 2016. Filmen vandt endvidere Robert Prisen for bedste dokumentarfilm 2017 samt tvprisen 2017 og var nomineret til Bodil Prisen for bedste dokumentarfilm samme år. 'Lever Elsker Savner' (2020) var udtaget til hovedkonkurrencen på CPH:DOX.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Lever Elsker Savner 2019 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Forglem mig ej 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Q's barbershop 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Alma flytter på landet: Min nye seng 2018 Konsulent Dokumentarserie
Dem vi var 2016 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Ved havet 2011 Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
IDFA First Apparance Award 2016 Amsterdam, IDFA 2016 Dem vi var
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Amsterdam, IDFA 2020-11-18 Lever Elsker Savner
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2020-10-26 Lever Elsker Savner
München Documentary Festival 2020-05-06 Lever Elsker Savner
CPH:DOX 2020-03-18 Lever Elsker Savner
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Dem vi var
Warszawa, Against Gravity 2017-05-12 Dem vi var
München Documentary Festival 2017-05-04 Dem vi var
Prague, One World Human Rights Film Festival 2017-03-06 Dem vi var
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Dem vi var
Amsterdam, IDFA 2016-11-16 Dem vi var
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTICLES AND NEWS