Dem vi var i biografen

PREMIERE. Sine Skibsholts dokumentarfilm "Dem vi var" undersøger livet i en ung familie, efter den rammes af ulykke, der vender op og ned på alt. Filmen har premiere i DOXBIO i hele landet onsdag den 20. april.

"Dem vi var" følger Kristian og Mette Line, der har været sammen i 12 år. Det begyndte med forelskelse, rejser og karriereræs, og senere voksede livet som dig og mig til livet som en familie. Sammen har de børnene Celeste og Cyron, og for 2 år siden købte de drømmehuset i Kgs. Lyngby. Her skulle de udleve deres mange drømme og forestillinger om livet. Men en dag falder den 39-årige Kristian pludseligt om med en fatal blodprop, som ødelægger 1/3 del af hans hjerne. Skaden er uoprettelig og livet, som de kendte det, er for evigt forbi.

Kristian kæmper med intens genoptræning, så han igen kan bo hjemme. Mette Line støtter ham, bygger huset om, så Kristian kan komme hjem, tager sig af børnene og sit arbejde. Samtidig kæmper hun med at genkende den mand, hun giftede sig med, for hjerneskaden har ændret Kristian. Og hvem er vi, når den ene pludselig er væk?

Sine Skibsholt

Sine Skibsholt er instruktøruddannet fra dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole med afgangsfilmen "Ved Havet" fra 2011, som er blevet vist på en række internationale festivaler. Efterfølgende har hun arbejdet på DR som TV-tilrettelægger og bl.a. udviklet, instrueret og produceret dokumentarserien "Ramasjang Generationen". "Dem vi var" er Sine Skibsholts første dokumentarfilm siden Filmskolen.

"Dem vi var" viser den unge familie i det skæbnesvangre første år efter ulykken, og er et portræt af kærligheden, når katastrofen indtræffer.

Filmen bliver vist i 51 biografer over hele landet.

Læs mere og bestil billetter på DOXBIO

"Dem vi var" er produceret af Helle Faber for Made in Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Helle Hansen.

Trailer

Dem vi var - Trailer from Det Danske Filminstitut on Vimeo.