Fornem dokumentarpris til Dem vi var

IDFA. Sine Skibsholts dokumentarfilm "Dem vi var", der skabte opmærksomhed ved den danske premiere tidligere på året, løb med prisen for bedste debuterende instruktør på den store dokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam.

Mens selve festivalen først slutter den 27. november, var det allerede onsdag tid til prisoverrækkelsen på IDFA, en af årets vigtige begivenheder inden for dokumentarfilm, hvor dansk film traditionen tro er flot repræsenteret.

Blandt vinderne ved festen i Amsterdams fornemme Stadsschouwburg teater var Sine Skibsholt, der blev hædret for sin film "Dem vi var" som modtager af prisen for bedste film fra en debuterende instruktør.

Juryen begrundede valget af Skibsholts film med blandt andet disse ord:

"Filmen skiller sig ud på grund af sin fuldstændige beherskelse af form og struktur, og fordi den med stor effekt formår at udtrykke en dybt bevægende og intim historie. Dens uforfærdede blik bringer os helt ind i centrum af en familie, hvis liv forvandles for altid fra det ene øjeblik til det næste. Det er en film, som gør os klogere på både vores styrke som mennesker og vores grundlæggende skrøbelighed."

Sine-Skibsholt-IDFA2016_450
Sine Skibsholt modtager sin pris onsdag aften. Foto: DFI

"Har lukket publikum ind"

Filmen, der følger ægteparret Mette Line og Kristian Boserup i det svære år efter Kristians blodprop, fik stor opmærksomhed i medierne ved den danske premiere tidligere på året.

Instruktøren oplevede, hvordan filmens fokus på livets skrøbelighed og spørgsmålet om loyalitet midt i en svær krise har berørt mange mennesker.

"De to hovedpersoner Mette Line og Kristian har i den grad lukket publikum ind i deres liv for i sidste ende at være noget for andre, og det har jeg utrolig stor respekt for," fortæller Sine Skibsholt efter prisoverrækkelsen i Amsterdam. Læs vores festivalinterview med instruktøren Intimate Encounter. 

"Dem vi var" er produceret af Made in Copenhagen ved Helle Faber med støtte fra Det Danske Filminstitut og TV 2. Filmen kan ses på iTunes og Blockbuster.


Mere IDFA

Vinderen af årets bedste lange dokumentar blev den norsk-svenske "Nowhere to Hide". IDFA Filmfestivalen løber frem til den 27. november. Se mere om årets prisvindere på idfa.nl.

 

 

Se IDFA-priser til danske film over årene