Anden på biblioteket

"Den anden side" viser også Anders Matthesen i de mere stille stunder. Foto: Claus Peuckert.
LAV ET ARRANGEMENT. Portrætfilmen "Den anden side" om Anders Matthesen kan nu vises på bibliotekerne. Filmen bringer os tættere på én af landets mest elskede scenekunstnere, og der er mange muligheder for at lave et visningsarrangement for både det unge og det mere modne publikum. Hent pressemateriale her på siden til pr-brug.

I portrætfilmen ”Den anden side” oplever vi Anders Matthesen på nært hold. Filmens instruktør Pernille Rose Grønkjær har nysgerrigt fulgt Anders Matthesen over en fireårig periode fra 2012 til 2016. Hun har været med helt tæt på – bag scenen, i garderoben, i bilen, på kontoret og i hjemmet. Samtidig har hun haft adgang til et enormt arkivmateriale af gamle privatoptagelser og klip fra komikerens tidligere shows, film og tv-programmer.

”Den anden side” giver os et godt indblik i, hvordan Matthesen arbejder med sit stof, og de mange forskellige udfordringer han skal tackle under forberedelserne til næste show. Filmen viser en dedikeret kunstner, der konstant arbejder på at forblive original og præstere noget, der er bedre end sidst. Men også en mand, som løber ind i en krise med stress og usikkerhed, der får ham til at overveje, om han skal fortsætte karrieren.

Anders Matthesen fortæller i filmen om sig selv med en stor ærlighed. Hans erfaringer og tilgang til livet er alment interessante, og giver masser af inspiration til alle der reflekterer over tilværelsen. Også som privatperson formår Anden både at underholde og tage tingene alvorligt.

Inspiration til biblioteksarrangement:
Interessen for Anders Matthesen er overvældende, og det alene vil kunne trække både de unge og det mere modne publikum til en visning af filmen på biblioteket.

I forbindelse med filmvisningen er det oplagt at præsentere bibliotekets andre materialer med og om Matthesen: musik, film og tv-serier, shows, børnebøger m.m.

Ved visning af filmen er der mange muligheder for at lave en event ud af det, og måske inddrage lokale standup-talenter: som medarrangører af eventen, i markedsføringen på de sociale medier, som optrædende der viser smagsprøver fra deres materiale og som igangsætter af en dialog om, hvad der kræves for at blive en god scenekunstner.