Biblioteker og biografer opfordres til samarbejde om Cinemateks-film

Under overskriften 'Cinemateket præsenterer' giver Det Danske Filminstitut biografer i hele landet mulighed for at vise nogle af de filmperler, der har været vist i Cinemateket i København. Tilbuddet for 2019 er netop udsendt til landets biografer og biblioteker, som kan søge støtte til lokalt samarbejde om events og anden formidling.

For få dage siden udsendte Det Danske Filminstitut (DFI) filmprogram og informationer om ordningen 'Cinemateket præsenterer' i 2019. Ordningen, der har fungeret i nogle år, giver især biografer i hele landet mulighed for at præsentere danske og udenlandske filmperler, som har været vist med stor succes i Cinemateket i København.

Alle folkebiblioteker har også fået tilsendt materialet om 'Cinemateket præsenterer 2019', og DFI opfordrer biblioteker og biografer til at etablere lokalt samarbejde om formidling og events, som giver ekstra krydderi til selve filmoplevelsen. Til den del af ordningen kan der søges støtte hos DFI til fælles aktiviteter.  Biblioteker der har mulighed for at vise film i DCP-formatet, kan iøvrigt også vælge selv at deltage i ordningen og vise filmene selv.

Læs alt om 'Cinemateket præsenterer 2019' med præsentation af årets 10 film og mulighederne for støtte til formidling og markedsføring.

2019-udgaven af 'Cinemateket præsenterer' byder på 10 danske og udenlandske filmperler, som publikum i i hele landet nu får mulighed for at opleve i nydigitaliserede versioner. For alle films vedkommende er er der masser af potentiale til at tilføje spændende aktiviteter, der kan perspektivere filmen og dens temaer. Introduktioner til filmen, foredrag eller formidling af relateret biblioteksmateriale er nogle af de oplagte aktiviteter som biblioteket og biografen kan samarbejde om. Der er også mulighed for at få hente ideer til events og oplægsholdere hos DFI.

Eksempler på mulige events omkring film fra årets ”Cinemateket præsenterer”-program kunne være, at biblioteket står for at introducere publikum til Kai Normann Andersens liv og værker, som indledning til filmen ”Mød mig på Cassiopeia”, eller at oversætteren Thomas Harder introducerer Giuseppe Tomasi di Lampedusas roman ”Leoparden” som optakt til filmklassikeren af samme navn.

Bibliotekers og biografers ansøgning om at deltage i 'Cinemateket præsenterer' skal være DFI i hænde senest 14. januar 2019.

Læs mere: 'Cinemateket præsenterer 2019'.

Yderlige oplysninger: 
Kontakt Morten Tang, DFI/Cinemateket:
Mail: mortent@dfi.dk / Tlf.: 2214 8940.