Cinemateket præsenterer 10 filmperler til din biograf!

Cinemateket har gjort det nemt at vise en række klassikere i din biograf for et beskedent beløb - og med mulighed for at få støtte til at dække dine omkostninger. Læs om programmet for 2020 her.

'Cinemateket præsenterer' er et tilbud til danske biografer om samarbejde med Filminstituttet omkring visning af særligt udvalgte filmperler. Filmene har alle været vist med succes i Cinemateket, og ønsket er at gøre dem tilgængelige for er bredt publikum.

Samarbejdet er enkelt:

  • Vi har sammensat et filmprogram på 10 film for et år.
  • Du vælger de titler, som passer til netop din biograf og dit publikum, og gør dig overvejelser omkring formidling/besøg til filmvisningerne – gerne med lokal forankring.
  • Du betaler en fast omkostningsbaseret filmleje på 1.000 kr. pr. visning – og kan samtidig søge støtte fra Filminstituttet til formidling, præsentation og lancering. Filminstituttet støtter med 3.000 kr. per film, dog maksimalt 15.000 kr. i alt.
  • Filmene vises én gang og kan frit placeres i løbet af det pågældende år (med mindre andet er anført under de enkelte titler) – enten som enkeltvisninger spredt hen over året eller i et samlet forløb som en ’mini-festival’. 
  • Cinemateket sørger for clearing af rettigheder og står endvidere for digital distribution direkte til din biograf.
  • De internationale titler præsenteres med alle med danske undertekster.

På denne side kan du læse mere om vilkårene for samarbejdet og finde tilmeldingsskema m.m. Du kan også læse mere om filmene og finde inspiration til formidling og præsentation.

NB deadline for tilmelding til samarbejdet er 13. januar 2020.

Spørgsmål vedrørende film og distribution, kontakt venligst Morten Tang, mortent@dfi.dk, 2214 8940.

Spørgsmål vedrørende tilmelding og støtte, kontakt venligst Flemming Kaspersen, flemmingk@dfi.dk, 3374 3429.