Cinemateket præsenterer 10 filmperler til din biograf!

Cinemateket gør det hvert år nemt at vise en række klassikere i din biograf for et beskedent beløb - og med mulighed for at få støtte til at dække dine omkostninger. Læs om samarbejdet og om programmet for 2021 her.

'Cinemateket præsenterer' er et tilbud til danske biografer om samarbejde med Filminstituttet omkring visning af særligt udvalgte filmperler. Filmene har alle været vist med succes i Cinemateket, og ønsket er at gøre dem tilgængelige for er bredt publikum i hele landet.

Samarbejdet er enkelt:

  • Vi har sammensat et filmprogram på 10 film for et år.
  • Du vælger de titler, som passer til netop din biograf og dit publikum, og gør dig overvejelser omkring formidling/besøg til filmvisningerne – gerne med lokal forankring, men du kan også lade dig inspirere af de forslag, vi har lagt frem under de enkelte titler.
  • Du betaler en fast omkostningsbaseret filmleje på 1.000 kr. pr. visning – og kan samtidig søge støtte fra Filminstituttet til formidling, præsentation og lancering. Filminstituttet støtter med 3.000 kr. per film, dog maksimalt 15.000 kr. i alt. (Ansøgninger under 5.000 kr. imødekommes dog ikke).
  • Filmene vises én gang og kan frit placeres i løbet af det pågældende år – enten som enkeltvisninger spredt hen over året eller i samlede festivalforløb.
  • Cinemateket sørger for clearing af rettigheder og står endvidere for digital distribution direkte til din biograf.
  • De internationale titler præsenteres med danske undertekster med mindre andet er anført.

På denne side kan du læse mere om vilkårene for samarbejdet og finde tilmeldingsskema m.m. Læs desuden om filmene og find inspiration til formidling og præsentation.

NB deadline for tilmelding til samarbejdet er 5. april 2021 (flyttet fra 18. januar grundet corona-situationen).

Spørgsmål vedrørende film og distribution, kontakt venligst Morten Tang, mortent@dfi.dk, 2214 8940.

Spørgsmål vedrørende tilmelding og støtte, kontakt venligst Flemming Kaspersen, flemmingk@dfi.dk, 3374 3429.