Den sidste tid

Ester og Hans i "Den sidste tid" (Christoffer Dreyer, 2016)
INSPIRATION. Dokumentarfilmen ”Den sidste tid” er et kærligt og solidarisk portræt af ægteparret Ester og Hans, som har været sammen i over halvtreds år. De er fulde af livsgnist, samtidig med at de er overbeviste om, at dommedag er nært forestående. Vis filmen på Filmstriben.

Anmelderen Kim Skotte skrev i Politiken om ”Den sidste tid”, at ægteparret Ester og Hans ”har dommedag som hobby”. Det er en meget rammende beskrivelse af de to ældre mennesker, hvis formidable virkelyst og humør er drevet af troen på dommedag. De mener at de har en pligt til at oplyse andre om at ragnarok er nært forestående, og at det vil være fatalt for alle der ikke er troende.

I deres rækkehus i Ribe har de selv forberedt sig optimalt. Overlevelsesudstyret er pakket i rygsækkene, og de helliger sig arbejdet med at informere andre gennem Youtube-videoer, foredrag m.v.

Dobbelt betydning

Titlen ”Den sidste tid” har en dobbelt betydning. Den refererer til den grundlæggende tro, som Ester og Hans har på bibelens tekster om de sidste tider på jorden. Samtidig dækker titlen det faktum, at de sygdomme som parret er ramt af, tvinger dem til at se i øjnene, at de måske ikke har langt igen.

På en humoristisk og kærlig måde beskriver filmen et meget specielt par, og sætter publikum i gang med at reflektere over almene temaer som tro, kærlighed og alderdom. 

Vis ”Den sidste tid” på Filmstriben på bibliotekerne.

Find flere film i temaet ”De gamle”.