Det sorte kapitel

Billed- og performancekunstneren Jeannette Ehlers er hovedpersonen i Maya Albanas dokumentarfilm "Det sorte kapitel" om venskab og etnicitet.
LAV ET ARRANGEMENT. Maya Albana tilbyder at komme ud på bibliotekerne og præsentere sin film "Det sorte kapitel". Filmen lægger op til debat om, hvad vores hudfarve og etniske herkomst betyder for vores identitet. Maya og hendes barndomsveninde, kunstneren Jeannette Ehlers ser meget forskelligt på det spørgsmål.

Da Maya Albana præsenterede sin dokumentarfilm "Det sorte kapitel" på DFI's filmseminar for bibliotekarer i august 2018, var det tydeligt, at filmen giver anledning til mange spørgsmål og debat om, hvad vores etnicitet betyder for os personligt og i vores samfund. Nu har publikum på dit bibliotek mulighed for at opleve filmen og Maya Albanas oplæg til dialog om de vigtige spørgsmål filmen rejser.

Billed- og performancekunstneren Jeannette Ehlers og Maya Albana blev hjerteveninder, da de var børn. De er døtre af danske mødre og fædre fra henholdsvis Trinidad og Malaysia. Mens Maya i sit voksne liv føler sig, som en helt almindelig dansker, har Jeanette gennem årene i stigende grad identificeret sig som sort. Al hendes kunst er et opgør med den strukturelle racisme, som hun mener præger vores danske tankegang og samfund. 

Maya og filmholdet følger Jeannette som performancekunstner og under hendes arbejde med at færdiggøre en kæmpestor skulptur af den kvindelige oprørsleder Queen Mary. Skulpturen bliver rejst som et mindesmærke for danskernes behandling af slaverne på St. Croix – et sort kapitel i Danmarks historie.

”Det sorte kapitel” er en personlig fortælling om venskab og etnicitet. Maya prøver at forstå, hvorfor Jeannette tillægger sin etnicitet så stor en betydning, og ser racisme som en altoverskyggende faktor i vores samfund og personlige liv. De to veninders vidt forskellige holdninger og tilgange til deres etnicitet giver anledning til vigtige diskussioner og sætter deres venskab på prøve.

Lav et arrangement:

Filminstruktør Maya Albana kan bookes til oplæg og diskussion med publikum om ”Det sorte kapitel”.

Maya Albana

Foto: Jasper Carlberg

Kontakt:
Produktionsleder Carina Åkerlund fra made in copenhagen Aps tager imod henvendelser om booking af Maya Albana, og uddybende spørgsmål om tidspunkter, pris og andet praktisk vedrørende et arrangement:  
Direkte tlf.: +45 31 24 31 89 / Mail: carina@madeincopenhagen.dk.
Web: www.madeincopenhagen.dk
  
Filmvisningen kan suppleres af udstillinger af litteratur, film og andre materialer om racisme og slaveri.

Om filmen:
Genre: Dokumentarfilm.
Længde: 60 minutter.
Instruktion: Maya Albana.

Medvirkende:
Jeannnette Ehlers, billed- og performancekunstner.
La Vaughn Belle, billedkunstner fra US Virgin Islands.
Maya Albana, dokumentarfilminstruktør.

Trailer: