Film og oplægsholdere - forslag til arrangementer

'Mod de blindes verden' er et rørende og meget virkelighedsnært portræt af den alvorligt synshandicappede Christina, og hendes søn Silas som viser sig at have arvet moderens uhelbredelige øjensygdom. Christina og filmens instruktør kommer gerne ud på bibliotekerne og fortæller om at være svagtseende.
LAV ET ARRANGEMENT. Dokumentarfilminstruktørerne brænder efter at komme ud på bibliotekerne og møde publikum. For at gøre det nemmere for bibliotekerne har Filminstituttet på forhånd været i dialog med instruktører og medvirkende, som gerne vil kontaktes for nærmere aftaler om visning af deres film.

FORSLAG TIL FILM OG OPLÆGSHOLDERE.

Mod de blindes verden

71 min. Danmark 2022. Instruktion: Julie Bezerra Madsen.

Da Silas pludselig ikke kan finde sine venner i skolegården, ved Christina godt, hvad det betyder: Han er ved at miste synet, ligesom hun selv gjorde som barn. Lægerne havde forsikret hende for, at han ikke kunne arve sygdommen, men de tog fejl.
 
Christina er på mange måder den perfekte mor for Silas, for hun ved, hvordan alt ændrer sig i takt med, at synet forsvinder. Men hvordan lærer man sit barn at være modig og selvsikker i en verden, der langsomt bliver sort?

Mulige oplægsholdere:
Filmens hovedperson Christina Nahnsen er en erfaren og dygtig formidler, som er vant til at tage ud og fortælle sin personlige historie om at være synshandicappet, og introducere publikum til livet som svagtseende.
Christina foretrækker at rejse ud med instruktør Julie Bezerra Madsen som ledsager.

Kontakt: 
Instruktør Julie Bezerra Madsen: 
T: 2245 5277 / E: juliebm@gmail.com

Medvirkende Christina Nahnsen:
T: 5192 8445 / E: missblindspot1@gmail.com.
Christinas profil på de sociale medier hedder Miss Blindspot. Læs mere om Christina og hendes blogs om at være "næste blind" på https://missblindspot.com.

Trailer:

 


Into the ice

85 min. Danmark 2022. Instruktion: Lars Ostenfeld.

Foto: Lars Ostenfeld.

I et fantastisk landskab som er smukt, indbydende og faretruende på én gang, følger filmholdet tre af verdens førende forskere, der har dedikeret deres liv til at udforske den grønlandske indlandsis og finde svar på vor tids vigtigste spørgsmål: Hvor hurtigt smelter isen?

De imponerende filmoptagelser af den bjergtagende og fremmedartede natur danner en perfekt kulisse til en medrivende og lærerig film om praktisk klimaforskning. De tre forskere med deres store viden om glaciologi, formidler på en let forståelig måde nogle til tider lidt komplicerede sammenhænge. Samtidig er de nogle vovehalse med smag for eventyr, som bringer sig selv og filmholdet i farlige situationer dybt nede i de store huller i isen.

Mulige oplægsholdere:
Filminstruktør Lars Ostenfeld er meget interesseret i at komme ud og møde publikum til en snak om både filmen og klimaets tilstand.
Hvis der er interesse for det, har han desuden lavet en fotoudstilling med billeder fra filmen, som kan formidles på biblioteket efter aftale.  

Kontakt:
Lars Ostenfeld:
T: 3110 2843 / E: ostenfeld@tdcadsl.dk
 
Trailer:

 


Mr. Graversen

 81 min. Danmark 2022. Instruktion: Michael Graversen.

Dokumentarfilminstruktøren Michael Graversen tager i sin seneste film fat på det helt private stof, og beskriver sine relationer til sine forældre, og deres indbyrdes samliv gennem et langt liv med op- og nedture.
 
Som 4-årig blev Michael diagnosticeret med kræft og fem år fulgte med kemokure, hyppig isolation og frygten for at dø. Det ændrede for altid familiemønstret hos Familien Graversen.

Undervejs havde faderen et årelangt misbrug, men nu er han vågnet op til livet igen og forsøger at råde bod på fortidens svigt og gribe muligheden for at starte på en ny tilværelse. 

Det hele skildres åbenhjertigt med både alvor og humor, og den personlige historie er samtidig almen gyldig og nem at spejle sig i for alle, der har en familie.

Mulige oplægsholdere:
Filminstruktør Michael Graversen kommer gerne ud og fortæller om filmens tilblivelse, og hans tanker om forholdet til forældre.

Kontakt:
Michael Graversen:
T: 2336 0669 / E: graversenmichael@gmail.com.
 
Trailer:

 


Tsumu - Hvor går du hen med dine drømme?

84 min. Danmark 2022. Instruktion: Kasper Kiertzner.

Foto: Jonas Møller.

'TSUMU' betyder "hvor skal du hen?" på østgrønlandsk, og det er netop det store spørgsmål for hovedpersonerne i dette farverige og livsbekræftende portræt af en ungdom, som nægter at blive erklæret fortabt, selvom det føles som om, at resten af verden har glemt dem.
 
Vi følger Lars, Eino og Thomas og andre unge i byen Tasiilaq, som ligger 700 km. fra Nuuk. Byen er præget af selvmord og misbrug, især blandt de unge. Instruktør Kasper Kiertzner har fulgt de unge i over to år, mens de forsøger at vælge mellem at blive og kæmpe for et bedre liv uden de store fremtidsudsigter, eller at rejse væk og forfølge deres drømme.

Mulige oplægsholdere:
Filmens instruktør Kasper Kiertzner.

Kontakt:
Kasper Kiertzner: T: 60105750 / E: info@kasperkiertzner.com.


Trailer: