enda
Person

Michael Graversen

Instruktør Michael Graversen (f. 1980) er en prisvindende dokumentarinstruktør og forfatter.

I 2022 instruerede Graversen sin personlige familiehistorie “Mr. Graversen”, der fik 5-stjernede anmeldelser og vandt Politikens hæderspris ved CPH:DOX inden den blev sendt i primetime på DR1.

Samme år instruerede og producerede Graversen “Ghosts of Moria” om et syrisk vennepar, der forsøger at overleve i ruinerne af den nedbrændte Morialejr. Filmen blev produceret for britiske the Guardian og fik premiere på film festivalen i Clermont-Ferrand.

Siden portrættet af et børneasylcenter ”Ingenmandsland” (2013) har Graversen beskæftiget sig en del med migrations- og flygtningeproblematikker – både som offentlig debattør og instruktør. ”Ingenmandsland” blev udvalgt til IDFA og vandt priser ved festivaler i Hamborg, Teheran og Beograd.

I ”Drømmen om Danmark” (2016) følger Graversen gennem fire år en afvist og traumatiseret afghansk drengs skyggetilværelse i Europa. Filmen blev udvalgt til 30+ festivaler, nomineret til en FACT Award ved CPH:DOX og vandt flere priser bl.a. for Best Feature Documentary ved Nordamerikas største filmfestival for børn og unge, Chicago International Children's Film Festival og en Amnesty International Award ved Giffoni International Film Festival.

I 2021 fulgte DR, Graversen på en af sine mange nødhjælpsture til Lesbos og ofrene for Moria branden. Det blev til P1-serien: “Et godt menneske”.

Graversen er uddannet fra National Film School i Beaconsfield med en kandidat i Documentary Directing og en BA fra Københavns Universitet i Film, Medie og Psykologi.

Foruden sit virke som filminstruktør har Graversen udgivet bøgerne ”Moria in Memmoriam” og ”De uledsagedes bog”: Førstnævnte blev kåret til en af årets kunstbøger i Weekendavisen og for sidstnævnte modtog Graversen Benny Andersen Prisen 2020.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Mr. Graversen 2022 Instruktion, Manuskriptforfatter, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Drømmen om Danmark 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Ingenmandsland 2013 Instruktion, Manusforfatter, Fotograf, Producent DK/Dokumentarfilm
Jorden er giftig 2006 Instruktion, Manusforfatter DK/Dokumentarfilm