Drømmen om Danmark på CPH:DOX

CPH. OX. Michael Graversen går tæt en ung mands liv som uledsaget flygtning i dokumentaren "Drømmen om Danmark". Filmen har premiere på CPH:DOX den 5. november.

Wasiullah er som alle andre danske unge mænd. Han hænger ud med sine venner, tager selfies, joker og flirter med piger. Men efter tre år på asylcenter i Danmark, må han som 18-årig forlade landet, da hans asylansøgning bliver afvist. Med en hårtørrer i tasken og en iPhone i hånden flygter Wasiullah illegalt til Italien i jagten på en bedre fremtid.

Instruktør Michael Graversen er gennem flere år kommet tæt på den unge Wasiullah, og venskabet mellem dem har givet en unik adgang til Wasiullahs liv under jorden i Europa, hvor drømmen om en dag at vende tilbage til det trygge Danmark bliver drivkraften til hans overlevelse.

Visninger på CPH:DOX

5. nov. 21:30 i Absalon

Mød instruktøren

8. nov. 12:00 i Cinemateket

Efter visningen inviterer DFU og RU til debatarrangementet Thi Kendes for Ret om asylpolitik i Danmark - læs mere om debatten under REALITY:CHECK

9. nov. 14:15 i Palads

11. nov. 16.45 i Cinemateket

Læs mere på CPH:DOX' hjemmeside

Wasiullah kæmper for at bevare et normalt ungdomsliv, men det er ikke let at holde styr på hvem man er, når man lever i samfundets skyggeside. En dag modtager Michael et opkald. Wasiullah har mistet hukommelsen.

"Historien om Wasi er historien om et menneske, som bryder sammen, når der er stabilitet og ro på, men som er ressourcestærk og kampklar, når det gælder. Det er historien om et barn, som aldrig kommer i gang med sit liv, men som lever en nomadetilværelse i et parallelsamfund. Og så er det er også historien om os selv, for hvordan kan det overhovedet lade sig gøre, at vi sender børn ud i intethed - uanset hvad begrundelsen for det, så end er?" spørger Michael Graversen.

"Drømmen om Danmark" har premiere på CPH:DOX den 5. november og er nomineret til en F:ACT Award. Filmen er produceret af Meta Louise Foldager og Lise Saxtrup for Klassefilm med støtte fra Det Danske Filminstitut.