FilmVærkstedet - tips og tricks til bibliotekarer

Der arbejdes på højtryk i Filmværkstedet på Gentoftegade Bibliotek.
INSPIRATION. Biblioteksformidlere der vil i gang med at lave animationsfilm-workshops med børn, kan få mange gode tips og tricks fra en guide lavet af Gentoftegade Bibliotek.

På Gentoftegade Bibliotek har Per Marstal og Peter Nordahl igennem mere end fem år lavet forskellige filmworkshops for børn i alle aldre. Til brug for andre biblioteker har de udarbejdet ”FilmVærkstedet – en guide til bibliotekarer”, hvor de deler deres erfaringer og gode ideer.

Guiden beskriver mange væsentlige aspekter, der er gode at tage med, når man skal lave film med børn på biblioteket. Det er de kreative ideer og det tekniske der er lagt mest vægt på, men der er også mange væsentlige pointer i forhold til at samarbejde med skoler og børnehaver, og hvordan det kan fungere at lave filmworkshops som fritidstilbud.

Peter Nordahl og Per Marstal deler generøst ud af deres erfaringer i guiden, hvor man bl.a. finder en trin-for-trin gennemgang af, hvordan de har gjort i Gentoftegade, fra forberedelsen til selve forløbet. ”I må stjæle med arme og ben fra guiden og bruge materialet som I vil. Og I må naturligvis kontakte os med spørgsmål, ris og ros - any time”, skriver Peter og Per i guiden.

Det kan varmt anbefales, at hente inspiration og viden i guiden, hvis dit bibliotek overvejer at etablere en aktivitet med børn, der laver film. Her finder man bl.a. forslag til kreative aktiviteter, tips til at komme i gang og gennemføre en workshop for både små og større børn, anvisninger i brug af iPad, apps og udstyr og forslag til promovering og distribution af børnenes produktioner.

Erfaringerne fra skolesamarbejdet inklusive ’Åben skole’ -tilbud og børnehaveforløb suppleres i guiden af beskrivelser af, hvordan de i Gentoftegade har lavet filmworkshops som fritidstilbud til børn om eftermiddagen, i weekender og ferier. Blandt andet har der været lavet filmaktiviteter som knytter sig til ’Sommerbogen’.

Sidst i guiden er links til eksempler på børnenes produktioner, der omfatter boganmeldelser, 2D og 3D animationsfilm og meget mere. Se filmene på YouTube.

Relaterede artikler om at lave film med børn:
Hillerød Biblioteks filmskole for børn
Lav animationsfilm med børn

FilmVærkstedet - en guide til bibliotekarer

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte de erfarne workshop-arrangører på Gentoftegade Bibliotek:

Peter Nordahl: pnor@gentofte.dk
Per Marstal: pam@gentofte.dk

 

Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk