Hillerød Biblioteks Filmskole for børn

Så er der næsten klar til optagelse på Hillerød Biblioteks filmskole.
INSPIRATION. På Hillerød Biblioteks filmskole får 9-12-årige børn praktiske erfaringer med at lave film. Selvom det kaldes en filmskole, er det ikke meningen, at den skal ligne børnenes almindelige skolegang. 

Hillerød Bibliotek startede i efteråret 2017 en filmskole for 9-12-årige børn. Det viste sig at være en succes, og derfor er det næste filmskolehold gået i gang i foråret 2018. Der er plads til 12 børn på holdet. ”Selvom det hedder filmSKOLE, så har jeg stort fokus på, at det skal være hyggeligt og ikke som at sidde på skolebænken. Det gør børn så rigeligt i forvejen.  Aktiviteten skal være lystbetonet, på samme måde som at komme i en klub eller mødes med sine venner til en sjov fritidsaktivitet”, fortæller Stine Lauritzen Larsen, som har ansvaret for Hillerød Biblioteks filmskole. Forløbet strækker sig over 13 mandage fra kl. 15.30-17.30.

Praktiske øvelser og nye venskaber
På filmskolen præsenteres børnene for korte oplæg med en bunke inspirerende filmklip, sjove filmquizzer, og især hands-on-øvelser. Børnene sendes fra starten ud og kommer i gang, og de praktiske øvelser får dem til at blive bedre til at mærke, hvad der fungerer og ikke fungerer. Genremæssigt handler det mest om animation og fiktion, men der har også været forsøg med at lave dokumentarfilm.
”Børnene elsker at komme ud at filme, og gennem øvelserne bliver de skarpere og skarpere på, hvordan man kan fortælle i lyd og billede. Men de lærer også rigtig meget om, hvordan man samarbejder som et hold, og hver især bliver de klogere på om de måske er bedst som skuespiller, fotograf eller instruktør,” fortæller Stine Lauritzen Larsen. ”Og så er det en bonus, at de undervejs bliver rigtigt gode venner, der også begynder at ses udenfor bibliotekets filmskole”.

’Det dér film’
Filmskoleeleverne på forårets hold skal også denne gang slutte af med en storslået premiere, Det bliver 30. april 2018, hvor hele 60 meter rød løber rulles ud, og skal sno sig ned gennem Vandrehallen.
”Filmskolen er for de børn, som er nysgerrige på at lære lidt mere om ”det dér film”, som nogle af dem siger. Mange børn går i forvejen og leger lidt med deres telefoner og filmer videoer alene eller sammen med deres venner. Når deres egne erfaringer suppleres af undervisning på vores filmskole, tror jeg at vi kan forvente nogle ret gode film til premieren”, siger Stine Lauritzen Larsen.

Det er egentlig ikke så svært
Stine Lauritzen Larsen er uddannet filmproducer fra Den Danske Filmskole og har tidligere arbejdet i film- og tv-branchen som producer af indhold til web, tv og film. Hun har beskæftiget sig mest med projekter henvendt til børn og unge, og har sideløbende undervist i filmanalyse. Før hun kom til Hillerød, har hun også lavet filmworkshops i børnehaver, på skoler, i kulturhuse og i Film-X i Cinemateket i København. Hendes erfaringsgrundlag er ret unikt for en biblioteksansat, men alligevel mener hun, at andre biblioteksformidlere hurtigt vil kunne lære at lave en filmskole for børn på deres bibliotek. ”Selvfølgelig kræver det lidt efteruddannelse, og måske skal man hyre en professionel filmskaber til at sætte tingene i gang. Men herefter er det egentlig ikke så svært, at lave den slags aktiviteter for børn på biblioteket. Børnene kan mange af tingene selv”, siger Stine Lauritzen Larsen.

Andre biblioteker der er interesserede i at vide mere, er velkomne til at kontakte Stine Lauritzen Larsen, Hillerød Bibliotek: stila@hillerod.dk.

Relaterede artikler om at lave film med børn:
FilmVærkstedet - tips og tricks til bibliotekarer
Lav animationsfilm med børn

 

Hillerød Biblioteks Filmskole har sit eget logo.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om filmskolen på Hillerød Bibliotek, er du velkommen til at kontakte Stine Lauritzen Larsen, Hillerød Bibliotek: stila@hillerod.dk.

Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk