Hassan og ramadanen

Hassan prøver sit nye tøj forud for Eid-festen.
LAV ET ARRANGEMENT. Med dokumentaren ”Hassan og ramadanen” om den 11-årige Hassan, er der masser af muligheder for at lave et godt arrangement for større børn. Filmens instruktør Ulla Søe kommer gerne ud på biblioteker og holder oplæg.

"Hassan og ramadanen" giver en god anledning til at lave aktiviteter på biblioteket og lægge op til dialog mellem større børn om bl.a. tro, højtider og ritualer, om de ting man er optaget af i hverdagen, familielivet og drømmen om en sportskarriere. 

Filmens instruktør Ulla Søe vil meget gerne komme ud på bibliotekerne og holde oplæg og møde publikum. Hun har allerede været ude nogle gange og møde publikum, og det har hun rigtig gode erfaringer med. Børnene er meget spørgelystne og interesserede i Hassan og i filmens temaer. 

Filmen handler om 11-årige Hassan og hans hverdag. Hassan er en humørfyldt og eftertænksom dreng, som giver et underholdende indblik i, hvad det vil sige at holde ramadan og leve i en muslimsk familie – udover alle de andre ting, som fylder noget i hans hverdag. 

Trods sin unge alder beslutter han sig for, at han vil faste til ramadanen ligesom sine større brødre. Men de mange timers faste hver dag er hård at komme igennem, ikke mindst fordi han samtidig har travlt med at spille fodbold og saxofon og passe sin skole og være sammen med vennerne. I det hele taget kan det nogle gange være svært for Hassan, at finde sin identitet og få flere forskellige fællesskaber til at hænge sammen.

Hassan er blevet et kendt og elsket ansigt blandt mange børn i Danmark efter at "Hassan og ramadanen" som serie blev lagt på YouTube i 17 webisoder. Sidenhen blev filmen vist på tv ved ramadanens afslutning og Eid-festen i 2017. 

Serie og film er lavet primært til børn, der er jævnaldrende med Hassan, men den er absolut også seværdig og interessant for større børn og for voksne.

Ideer til biblioteksarrangement

Filmens instruktør Ulla Søe kommer gerne ud og holder oplæg om filmen i det omfang hendes kalender tillader det. Kontakt Ulla Søe og aftal nærmere om tid, sted og pris ved at skrive til: ullasoe76@gmail.com.

Som inspiration til at lave et arrangement, kan det også anbefales at læse det undervisningsmateriale, som er publiceret på Filmcentralen/Undervisning. Her findes mange ideer til oplæg og samtale med børn om filmen. 

Det er en oplagt idé, at lægge op til dialog mellem børn, f.eks. om deres forhold til tro og ritualer, forskelle i familie- og fritidsliv, og om at drømme om en sportskarriere.

Mere om filmen