Info og links

Her finder du informationer og links som kan være gode at kende, når du formidler film på biblioteket.

Informationer og links fra DFI (Det Danske Filminstitut).

Filmdatabasen
Filminstituttets filmdatabase er Danmarks Nationalfilmografi.
I Filmdatabasen kan du søge fakta om film, skuespillere og filmfolk helt tilbage fra dansk films fødsel til de nyeste titler i biografen og finde masser af trailere, filmklip, stills, plakater og andre materialer. Søg blandt 22.000 titler, 106.000 navne og 6.000 selskaber.
Gå til Avanceret søgning hvor man kan søge på nøgleord, kategorier m.v. samt specifikt på de film, der kan ses på Filmstriben På biblioteket og på Filmcentralen, samt de film  der kan ses i Videoteket i Cinemateket i København.

DFI's Billed- og Plakatarkiv
Det Danske Filminstitut har én af verdens største samlinger af stillbilleder og filmplakater. Når du formidler film, som er tilgængelige på 'Filmstriben på biblioteket', må dit bibliotek frit benytte still-billeder fra filmene, så længe der er tale om formidling af den konkrete film. Du skal huske at kreditere fotografen, der har taget billedet. Skriv eller ring til Billedarkivet for flere informationer.

DFI-bogen
Her finder du mail-adresser, telefonnumre og andre kontaktoplysninger om stort set alle i den danske filmbranche. Du kan bl.a. søge på instruktører, skuespillere, filmselskaber, skribenter og mange andre, som du vil i kontakt med i din planlægning af et filmvisningsarrangement eller i andre formidlingssammenhænge.

Danmark på film
"Danmark på film" er en webportal på Det Danske Filminstituts streamingsite Filmcentralen.dk. "Danmark på film" rummer dokumentariske optagelser fra hele landet i perioden 1899-1995. Der er mere end 1000 filmklip fordelt ud over et interaktivt danmarkskort. Filmene kan ses gratis online uden brug af login. Læs mere om Danmark på film.

Filmcentralen/Undervisning
DFI’s site med film og materialer til brug i undervisningen i folkeskolen og på gymnasiet. For at se filmene på Filmcentralen/Undervisning skal man have et uni-login. Filmindholdet er med få undtagelser identisk med indholdet af film på Filmstriben på biblioteket, som er bibliotekernes adgang til at se og vise filmene. Undervisningsmaterialer og andet indhold på Filmcentralen/Undervisning er frit tilgængeligt også for biblioteksbrugere og -formidlere.

Filminstituttets Bibliotek
Biblioteket på Cinematekets 1. sal  rummer én af verdens største samlinger af litteratur om film og tv.

Filminstituttets Videotek
Videoteket er placeret som en del af Filminstituttets Bibliotek på Cinematekets 1. sal i København.

Cinematekets biografer
DFI's biografer i Filmhuset i København viser film i tre biografsale, og har et spændende og alsidigt  program med masser af events og oplægsholdere.

Cinemateket i hele landet.
Et samarbejde mellem biografer over hele landet og Det Danske Filminstitut om at vise filmklassikere fra Cinematekets repertoire.

Børnebiffen - Samlet overblik over alle Filminstituttets tilbud til 3-7-årige og deres voksne - i biografen og online. I tilknytning til filmene findes et gratis filmpædagogisk univers, Børnebiffen i dagtilbud.

Børnebiffen i Cinemateket
Cinemateket i København har et månedligt program med film til de yngste.

Børnebiffen i hele landet
Biografer over hele landet viser film til børn i børnehave-alderen.

Børnebiffen.dk
På streamingsitet 'Børnebiffen.dk' kan man se masser af Børnebiffens kortfilm derhjemme gratis. Her skal bruges bibliotekslogin.

Børnebiffen i dagtilbud. Filmpædagogisk website og app, med over 400 kortfilm og mange kreative aktiviteter til de 3-6-årige og deres pædagoger.

FILM-X
I FILM-X-studierne i Cinemateket eksperimenterer børn og unge med at producere en film i professionelle, virtuelle rammer.

FILM-X Animation app
App'en henvender sig primært til børn i førskole- og indskolingsalderen og deres voksne. Er nem og gratis at bruge, og kan downloades til Android og Ipad.
 
FILM-X Animation online
Online-versionen af FILM-X Animation henvender sig primært til større børn.

Filmstriben – På biblioteket
Her kan du streame alle DFI’s kort- og dokumentarfilm, som bibliotekerne må vise på biblioteket.
Filmstriben - På biblioteket drives i et samarbejde mellem DFI og DBC.

Filmstriben - Fjernadgang
Her kan alle biblioteksbrugere med lånernummer og adgangskode streame film på deres private pc eller tablet.
Filmstriben - fjernadgang (Se film hjemmefra) drives af DBC.

Links og informationer fra andre aktører

bibliotek.dk/film
Her er dine søgninger i bibliotek.dk afgrænset til film. Dækker både film på nettet, BluRay, dvd m.fl.

Pixi Film-materiale
Kulturregion Fyns materiale til filmaktiviteter med de yngste børn.

Ekko Shortlist
Filmmagasinet Ekkos brugergenererede hitliste over danske kortfilm inden for fiktion, dokumentar og animation. Der er gratis adgang til at se alle filmene, som igennem tiderne har været publiceret på sitet.

DoxBio
Biografordning i hele landet med danske og udenlandske dokumentarfilm.

Chp:Dox
Københavns Internationale Dokumentarfilmfestival.

Cph:Pix
Danmarks største spillefilmfestival. Rummer også BUSTER med børne- og ungdomsfilmprogram.

TheNextFilm
TheNextFilm er en platform for film lavet af unge. Her finder du info om aktiviteter som filmundervisning, skolekonkurrencen TheNextFilm Festival, talentudvikling, lokal forankring af filmproduktion m.m.

OFF - Odense Internationale Filmfestival
Danmarks største festival for korte film.