Kim Kanonarm - film og oplæg om arkadespil

Kim "Kanonarm" Købke har brug for støtte og hjælp fra vennerne i arkadespils-miljøet, under hans nervepirrende og udmarvende forsøg på at slå verdensrekorden i 100 timers spil non-stop.
LAV ET ARRANGEMENT. 'Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden' er et charmerende og interessant portræt af Kim og hans nørdede venner, som går vildt meget op i arkadespil. Filmens instruktør Mads Hedegaard og flere af de medvirkende eksperter i retro-spil er interesserede i henvendelser fra biblioteker, der vil planlægge arrangementer med filmvisning og oplæg.

Kim Kanonarm er Danmarks ukronede konge af arkadespil fra 80´erne. Han samler på de enorme maskiner, og sammen med vennerne fra retro-klubben Bip Bip Bar på Nørrebro kan han få mange aftener til at gå med de udødelige spilklassikere. Men kan Kim også holde den kørende i hele hundrede timer på en enkelt tokrone i spillet 'Gyruss'? Det er målet, hvis Kim skal have papir på verdensrekorden. Derfor sætter han sig for – med utrættelig opbakning fra sit slæng af trofaste kammerater – at spille sig op til den ultimative high score.

Mads Hedegaards herlige film om det nervepirrende forsøg er en charmerende og vanvittigt morsom feelgood-film med hjerte. Med sin gennemførte 8-bits retro-æstetik og udødelige persongalleri, er dette en født kultfilm fra en verden af parisertoast, 25 cl sodavand og langt nakkehår. Og om ægte venskaber, ikke mindst når livet er svært.

Filmen handler om spil fra dengang far var ung, men mon ikke der også er mange spilglade unge, som vil blive fascinerede af deres forgængere inden for gaming. Entusiasmen og fællesskabet om at gå op i at spille er formentlig nogenlunde den samme.

Fra 1. november 2021 kan filmen vises for et bibliotekspublikum på 'Filmstriben Se film på biblioteket'. Allerede nu kan man se den på 'Filmstriben Fjernadgang' og vurdere dens publikumspotentiale.

OBS. Pressemateriale kan hentes i højre spalte.

Masser af oplægsholdere at vælge imellem

Filminstituttet har været i kontakt med en række af de dygtigste og mest vidende, når det gælder retrospil. De fleste af dem medvirker desuden i filmen, og de tager med glæde imod henvendelser fra biblioteker, som ønsker at lave events med filmvisning og oplæg.

Aftaler om oplæggenes indhold, tidspunkt, honorar o.a. laves med den enkelte oplægsholder.

Disse oplægsholdere kan kontaktes:

Filminstruktør Mads Hedegaard: 
Mail: madshedegaard@doxion.dk. / Tlf. 30 64 80 21.

Michael Dyst (medvirker i filmen): 
mail: xalo1983@yahoo.dk / Tlf. 23 98 62 42.

Anders ”Kaptajnen” Iversen (medvirker i filmen):
Mail: anders.i.contact@gmail.com / Tlf. 31 62 93 94.

Bobby Ågren (medvirker i filmen - det er ham der klipper Kim):
Mail: rubenogbobby@gmail.com / Tlf. 23 64 13 43.
Bonusinfo om Bobby: Har lavet mange events bl.a. på biblioteker, med opstilling af retrospil og formidling af spillenes historie. Indehaver af retrospil-butikkerne "Ruben og Bobby". Ejer og træner af retro Esport holdet RESAT, hvor flere af filmens hovedpersoner er med. Mere om Retro Esport holdet RESAT her:www.resat.dk.Mulige temaer for oplæg:Arcade og pinballscenen i Danmark,Computerspillets historie/udvikling,Retro Esport,Verdensrekorder i retro computerspil (og vejledning i hvordan du skal gøre, hvis du selv vil slå en verdensrekord!),Computerspils påvirkning og gode råd til forældre, der synes at deres børn spiller for meget.

Mette Zachariassen (medvirker i filmen):
Mail: mettezachariassen@gmail.com / Tlf. 24 44 12 01.
Mette er nr. 5 på verdensranglisten i 'Gyruss' og bedste kvinde i verden.

 

Trailer
(kan vises på nettet og på biblioteket):


Læs og se mere: