Klub Kranium

Josephine, Mareridt og Jay er anderledes end de fleste andre i Fjerritslev. De dyrker subkulturen goth og vækker opsigt i gadebilledet med deres opsigtsvækkende outfit.
LAV ET ARRANGEMENT. ”Klub Kranium” er et intimt portræt af tre unge i Fjerritslev, som har fundet hinanden i en fælles passion for goth-kulturen. Filmens instruktør Frigge Fri tager meget gerne ud og fortæller om filmen, som vandt prisen som årets danske dokumentar på Cph:Dox i april 2021.

De tre hovedpersoner i dokumentaren "Klub Kranium" har igennem deres opvækst oplevet at være anderledes end flertallet. Nu er de i 20 års-alderen og er knyttet til hinanden i et fællesskab, hvor de dyrker goth-kulturen og støtter hinanden i at turde vise, hvem de er. Det kræver mod og selvtillid at gå igennem Fjerritslevs gader i outrerede spektakulære outfits med højt farvet hår og ringe i næsen.

Deres tætte venskab er vigtigt for dem, men også fuldt af indbyrdes forventninger om at følge bestemte normer og holdninger. Venskabet sættes på en alvorlig prøve, da Josephine finder en kæreste uden for goth-miljøet og flytter fra Nordjylland til Storkøbenhavn.

Goth-kulturen spiller en stor rolle i skildringen af de tre hovedpersoner, men filmen handler først og fremmest om venskab og om at føle sig anderledes end flertallet. Dermed taler filmen til et bredt publikum.

Kontakt Frigge Fri:
Filminstruktør Frigge Fri kan kontaktes for aftaler om oplæg og dialog med publikum i forbindelse med visning af filmen.
Kontaktinfo Frigge Fri: Mail: friggefri@gmail.com / Tlf. 26794595. 

Udvalgte omtaler og anmeldelser:

Trailer: