Lige før døden - Anne Wivels skildring af livet på en palliativ afdeling

Anne Wivel følger det daglige liv på Bispebjerg Hospitals palliative afdeling, hvor sygeplejerskerne udfører et svært men vigtigt job.
Anne Regitze Wivel har lavet en smuk og livsbekræftende film om livet på en hospitalsafdeling for døende, og hun kan bookes til at komme ud på bibliotekerne og præsentere sin selvbiografiske film.

Livet i tidsrummet lige før døden skildres af instruktør Anne Regitze Wivel i denne indfølte og livsbekræftende erindringsfilm. Filmen har fokus på det ukuelige personale på Bispebjerg Hospitals palliative afdeling, der arbejder i det svære felt mellem livet og døden.

Anne Wivel viser i tilbageblik den atmosfære hun og hendes mand, Svend Auken, oplevede på afdelingen i perioden før han afgik ved døden, og de mange følelser og indtryk hun fyldtes af. Disse retrospektive optagelser og de personlige oplevelser af at miste sin kæreste, supplerer filmens skildring af nutiden på den samme afdeling, som hun vælger at genbesøge - for at forstå de oplevelser hun selv havde dér, men i lige så høj grad for at vise, hvordan dagligdagen udspiller sig på afdelingen.

Vi kommer tæt på patienter og pårørende, og især på personalet som udfører et enestående job med en uendelig stor betydning for mange mennesker hver eneste dag. Vi følger dem mens de holder møder om daglige udfordringer, og når de deler deres tanker om både filosofiske og praktiske dimensioner af deres arbejde.

Arrangementsforslag:
Anne Wivel kan bookes til at holde oplæg om sin film.
Kontakt: E: aw@barokfilm.dk / T: 24822742.        T:

Alternativt fungerer filmen også godt som udgangspunkt for dialog og debat om bl.a. det at miste sin nærmeste og om plejepersonalets status og arbejdsvilkår. Kontakt eksempelvis den nærmeste afdeling af Danske Seniorer eller lokale kræfter inden for sundhedssektoren henblik på samarbejde.

 

Udvalgte anmeldelser:

Weekendavisen, marts 2023.

Filmkommentaren, marts 2023.

Filmmagasinet Ekko, marts 2023. 

Trailer:

 

 

Hent pressemateriale

Kontakt DFI

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk