Oscar-kandidat på bibliotekerne

Instruktør Simon Lereng Wilmonts rørende dokumentar 'Et hus af splinter' (orig. 'A house made of splinters') er nomineret i kategorien årets bedste dokumentarfilm, når Oscar-priserne uddeles 12. marts 2023. Filmen er udgivet på Filmstriben, så bibliotekerne kan vise den for publikum.
LAV ET ARRANGEMENT. Instruktør Simon Lereng Wilmonts rørende dokumentar 'Et hus af splinter' (orig. 'A house made of splinters') er blandt de fem nominerede i kategorien Årets bedste dokumentarfilm, når Oscar-priserne uddeles 12. marts 2023. Allerede nu kan bibliotekerne vise den for publikum.

'Et hus af splinter' bliver ved med at vinde priser, og publikum over hele verden elsker den. Forleden blev den tildelt en Robert som årets bedste dokumentar, og nu venter alle i spænding på Oscar-uddelingen, der finder sted 12. marts 2023.

Publikum hylder filmens tankevækkende og rørende beskrivelse af livet på et børnehjem i det østlige Ukraine. Den årelange krig sætter dybe spor og familier, børn og voksne er drevet ud i fattigdom og social armod - og det er ofte børnene, der betaler den højeste pris, når de svigtes og efterlades uden forældres omsorg.

På trods af den dybt alvorlige baggrund viser filmen også en vilje og overlevelseskraft hos børnene, der giver tro på fremtiden. Det samme gælder de voksne, der skal hjælpe børnene videre i livet.

Instruktør Simon Lereng Wilmont var gæst på Filminstituttets 'Filmdage for bibliotekarer' i september 2022, hvor han fortalte om sine lange ophold i Ukraine, og hans stædige søgen efter de helt afgørende øjeblikke med sit kamera, som han har en helt særlig sans for.

Filmen kan som sagt vises for bibliotekets publikum allerede nu. Det vil også blive muligt at booke Simon Lereng Wilmont som oplægsholder om nogle måneder, når travlheden omkring Oscar-showet har lagt sig. 

Kontakt Simon Lereng Wilmont:
Mail: simonlerengwilmont@gmail.com