enda

Simon Lereng Wilmont

Instruktør. Født 1975. Uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2009. Har en bachelor i japansk.

Wilmont instruerede 'Travelling with Mr. T' (2012) sammen med Andreas Dalsgaard. De to korte dokumentarfilm, 'Chikara – Sumobryderens søn' (2014) og 'Fægtemesteren' (2014), blev begge udtaget til IDFA.

’A House Made of Splinters’ (2021) vandt Wilmont en instruktørpris på Sundance Festivalen, samt priser i både Göteborg og Thessaloniki. 'The Distant Barking of Dogs' (2017) vandt for bedste debutdokumentar ved verdenspremieren på IDFA samt en lang række andre priser på prominente festivaler, blandt andet i Göteborg og Thessaloniki.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
A House Made of Splinters 2022 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Fugledrengen 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
Lever Elsker Savner 2019 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Olegs krig - en barndom i krigens skygge 2017 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Oleg og krigen 2017 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Chikara - Sumobryderens Søn 2014 Instruktion, Fotograf, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Fægtemesteren 2014 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Travelling with Mr. T 2012 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
The Human Scale 2012 Instruktør, 2. unit DK/Dokumentarfilm
Før ferien 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Over jorden, under himlen 2008 Instruktion, Fotograf, Klipper DK/Dokumentarfilm
Fru Eilersen og Mehmet 2006 Maler DK/Kort fiktion
Ramonas rejse 2004 Instruktion, Manus, Produktion DK/Dokumentarfilm
The Game - kunsten at score Instruktion DK/Dokumentarfilm
Børnene på Silkevejen 6-15 (oversigt) Instruktion, Fotograf Dokumentarserie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Dragon Award Best Nordic Documentary 2018 Göteborg International Film Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
IDFA First Apparance Award 2017 Amsterdam, IDFA 2017 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Best Documentary Award 2018 Docsbarcelona 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Golden Alexander Award 2018 Thessaloniki Documentary Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
FIPRESCI Award best documentary 2018 Thessaloniki Documentary Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Det Græske Parlaments Humanistiske Pris 2018 Thessaloniki Documentary Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Documentary Academy Award 2018 Warszawa, Against Gravity 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Best International Film 2018 Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
SOS-Kinderdörfer weltweit prize 2018 München Documentary Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
VIKTOR Main Competition International Doc 2018 München Documentary Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Best Documentary Award 2018 Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
2nd Prize for Best Documentary 2018 Hong Kong International Film Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
McBaine lange dokumentarfilm pris 2018 San Francisco Int. Film Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Audience Award 2018 Malmö Nordisk Panorama 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Grand Prix 2018 Seoul, EBS International Documentary Festival 2018 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Best Director 2022 Sundance Film Festival 2022 A House Made of Splinters
Dragon Award Best Nordic Documentary 2022 Göteborg International Film Festival 2022 A House Made of Splinters
DOX:AWARD 2022 CPH:DOX 2022 A House Made of Splinters
Golden Alexander Award 2022 Thessaloniki Documentary Festival 2022 A House Made of Splinters
FIPRESCI Award best documentary 2022 Thessaloniki Documentary Festival 2022 A House Made of Splinters
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Sydney Film Festival 2022-06-08 A House Made of Splinters
Warszawa, Against Gravity 2022-05-13 A House Made of Splinters
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2022-04-28 A House Made of Splinters
Nyon, Visions du Réel 2022-04-07 A House Made of Splinters
CPH:DOX 2022-03-23 A House Made of Splinters
Thessaloniki Documentary Festival 2022-03-10 A House Made of Splinters
Göteborg International Film Festival 2022-01-28 A House Made of Splinters
Sundance Film Festival 2022-01-20 A House Made of Splinters
Amsterdam, IDFA 2019-11-20 Børnene på Silkevejen 6-15 (oversigt)
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2018-12-01 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2018-11-15 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Los Angeles, AFI Int. Festival 2018-11-08 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Bergen International Film festival 2018-09-29 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Zürich Film Festival 2018-09-27 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Reykjavik Film Festival 2018-09-27 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Malmö Nordisk Panorama 2018-09-20 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
DMZ South Korea 2018-09-13 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Seoul, EBS International Documentary Festival 2018-08-01 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Wellington - New Zealand Film Festival 2018-07-27 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
New York Human Rights Watch Film Festival 2018-06-14 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
SilverDocs AFI Documentary Festival 2018-06-13 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Sheffield Doc/Fest 2018-06-07 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Sydney Film Festival 2018-06-06 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 2018-05-31 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2018-05-17 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Docsbarcelona 2018-05-16 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Warszawa, Against Gravity 2018-05-11 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
München Documentary Festival 2018-05-02 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2018-04-26 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Göteborg International Film Festival 2018-04-19 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2018-04-12 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
San Francisco Int. Film Festival 2018-04-04 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Hong Kong International Film Festival 2018-03-19 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Vilnius International Film Festival 2018-03-15 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
CPH:DOX 2018-03-15 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Prague, One World Human Rights Film Festival 2018-03-05 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Thessaloniki Documentary Festival 2018-03-02 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
ZagrebDox 2018-02-25 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Istanbul Festival of Independent Films 2018-02-15 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2018-01-23 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Amsterdam, IDFA 2017-11-15 Olegs krig - en barndom i krigens skygge
Amsterdam, IDFA 2014-11-19 Fægtemesteren
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 Chikara - Sumobryderens Søn
Seoul International Youth Film Festival 2014-08-21 Chikara - Sumobryderens Søn
TIFF Kids 2014-04-08 Chikara - Sumobryderens Søn
Malmö, BUFF 2014-03-10 Chikara - Sumobryderens Søn
Amsterdam, IDFA 2013-11-20 Chikara - Sumobryderens Søn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Simon Lereng Wilmont i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER