enda

Fugledrengen

Simon Lereng Wilmont, Danmark, 2019

22 min.DK/DokumentarfilmBørnefilm

12-årige Reshat bor sammen med sin mor og sin yngre bror i de endeløse oliefelter uden for hovedstaden Baku. Reshat mistede sidste år sin far. Det har skabt en stor og dyb sorg i Reshat. Stort set samtidigt mistede Reshat også sine fem nye brevduer. Duerne fløj væk, fordi han ikke vidste, hvordan han skulle træne dem. Han er sjældent rigtig glad mere, men det hjælper da en af Reshats nære venner en dag introducerer ham til den gammel mand Rahim, der træner brevduer. Den gamle mands kærlighed til duerne vækker både drømmen om at blive brevduetræner, men også frygten for at miste, og den skal han nu overvinde. Heldigvis er drømmen stærkere end frygten.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Fugledrengen
Dansk titel Fugledrengen
International titel Bird Boy
Instruktør Simon Lereng Wilmont
Manuskript Simon Lereng Wilmont
Producer Maria Stevnbak Westergren
Editor Michael Aaglund, Rasmus Stensgaard Madsen
Lyd Rune Palving
Komponist Ali Helnwein
Produktionsland Danmark
Danske undertekster Ja
Internationalt salg Autlook Filmsales / Spittelberggasse 3/14 / 1070 Wien / t +43 670 208 7881 / welcome@autlookfilms.com / autlookfilms.com
DFI-støtteform Konsulentstøtte

Festivaler

Festival Festival dato
Amsterdam, IDFA 2019-11-20
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.