3 priser til The Distant Barking of Dogs

FESTIVAL. Simon Lereng Wilmonts dokumentarfilm 'The Distant Barking of Dogs' vandt tre priser på den anerkendte Thessaloniki Documentary Festival.

Simon Lereng Wilmonts dokumentarfilm 'The Distant Barking of Dogs' har vundet hele tre priser ved Thessaloniki Documentary Festival.

  • The FIPRESCI Award
  • The Golden Alexander Award
  • The Human Values Prize awarded 

Den sidste uddeles af Grækenlands parlament.

Filmen følger 10-årige Oleg, der bor i det østlige Ukraine – en krigszone der ofte genlyder af antiluftskyts og missilbombardementer. Til tider er disse lyde langt væk, men andre gange frygtindgydende tæt på. Mens mange har forladt det farlige område, er Oleg blevet tilbage sammen med sin bedstemor, som har taget sig af ham siden hans mor døde. De har ikke andre steder at tage hen, og mens Oleg venter på, at krigen slutter, bruger han tiden på at hænge ud med sin yngre fætter Yarik og den ældre dreng Kostia. Sammen tager de på eventyr, hvor de taler om at blive rigtige mænd og prøver hinandens grænser af – men går af og til for langt.

Filmen er produceret af Monica Hellström for Final Cut for Real og koproduceret af Mouka Filmi i Finland og STORY i Sverige.