CPH:DOX offentliggør de nominerede til Reel Talent Award

CPH:DOX. Danske Filminstruktører og CPH:DOX har offentliggjort de nominerede til Reel Talent Award, der uddeles til talentfulde dokumentarister.

Reel Talent Award er en talentpris for dokumentarister, der bliver uddelt på CPH:DOX i samarbejde med Danske Filminstruktører. De tre nominerede i år er Lea Glob, Simon Lereng Wilmont og Camilla Nielsson.

Sidste år vandt Mahdi Fleifel prisen for "A World Not Ours", der portrætterer tre generationer i den libanesiske flygtningelejr Ein el-Helweh. Vinderen af Reel Talent Award bliver udpeget af en jury, der i år består af Mette-Ann Schepelern, Klaus Kjeldsen, Anne Wivel, Charlotte Cook og festivaldirektør Tine Fischer. Prisen er på 25.000 kr. og bliver uddelt den 14. november til CPH:DOX' award show.

Præsentation af de nominerede

Lea Glob blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2011 med afgangsfilmen "Mødet med min far Kasper Højhat" og vandt samme år hovedpræmien på det nordiske filmskoletræf. Hun er aktuel med filmen "Olmo and the Seagull".

Simon Lereng Wilmont er uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2009 og er kendt for film som "Over jorden, under himlen" fra 2008 og "Traveling with Mr. T" fra 2012. Med førstnævnte vandt han for bedste kortfilm på Visions du Réel. Hans nyeste film er "Chikara – Sumobryderens Søn".

Camilla Nielsson har en kandidatgrad i antropologi og medievidenskab fra New York University fra 2000, hvor hun begyndte at lave film. Hun fik megen omtale for filmen "Mumbai Disconnected" fra 2009 og er aktuel med filmen "Democrats".