Q's Barbershop – film og instruktøroplæg

Filminstruktør Emil Langballe har igennem en længere periode fulgt Quasim og hans frisørsalon, som er meget populær blandt unge somaliere i Vollsmose. (Foto: Anders Nydam).
LAV ET ARRANGEMENT. Filminstruktør Emil Langballe og hans film ’Q´s Barbershop’ er en velegnet ramme om et underholdende og meningsfuldt arrangement om integration, boligsocial udvikling og unge. Filmen er en opløftende og anderledes skildring fra Vollsmose, hvor Qasim og hans frisørsalon tiltrækker unge somaliere til en klipning og et par gode råd.

Dokumentaren ’Q´s Barbershop’ tager os med ind i Quasims frisørsalon, som ligger midt i Odense-bydelen Vollsmose. Den er et populært sted at hænge ud for bydelens unge somaliske drenge og mænd, som kommer for at få en fed frisure – men også for at få en snak med Qasim. Han lytter til dem og giver dem gode råd om kærlighed, parforhold, moral, jobs, uddannelse og meget andet.

Med et glimt i øjet portrætterer filmen både Qasim og gæsterne i salonen, og fortæller en noget mere nuanceret historie om de unge, der er vokset op i et af Danmarks mest dæmoniserede boligområder. De unge har mange udfordringer, og det er svært at blive opfattet som fremmed af danskerne, selvom man har boet her hele livet.

De fleste af de unges udfordringer og overvejelser om stort og småt i tilværelsen, er dog fuldstændig identiske med alle andre unge danskeres. Det får vi en større forståelse for i en opløftende film om et helt særligt samlingssted med masser af varme og humor.

Flot modtagelse
'Q's Barbershop' fik en meget positiv modtagelse af publikum på Cph:Dox for nylig, og har fået flotte anmeldelser i bl.a. Filmmagasinet Ekko, Fyens.dk, pov.international m.fl.

Muligheder for biblioteksarrangementer:

Emil Langballe kan bookes til biblioteksarrangementer med filmen 'Q's Barbershop'. Aftaler om tidspunkt, pris og aftaler om det indholdsmæssige skal ske gennem filmens producent Made in Copenhagen.
Kontakt: Produktionsleder Carina Åkerlund: Tlf.: 31 24 31 89 / Mail: carina@madeincopenhagen.dk.

Andre ideer til oplægsholdere og temaer:
Filmen rummer masser af stof til eftertanke og samtale for publikum efter filmen. Uanset om man ønsker at invitere en oplægsholder eller ej, kan filmen lægge op til arrangementer med temaer, som også har lokal relevans de fleste steder:

  • Integration.
  • Boligsocial indsats, boligbyggeri og byudvikling.
  • Unge og subkulturer.
  • Hårmode og frisurer. Måske findes der en lokal frisør som kan fortælle om de nyeste trends, og som måske endda kan trimme publikums hår.

Læs mere:

Trailer: