enda

Emil Langballe

Instruktør. Født 25/11 1982. Uddannet fra National Film and Television School i London i 2013 med afgangsfilmen 'Beach Boy', der vandt prisen for bedste korte dokumentar på Karlovy Vary og siden var udtaget til bl.a. Hot Docs og CPH:DOX.

Langballe debuterede i det lange format med 'Mon de kommer om natten? (2016), der var udtaget til IDFA. I 2019 instruerede han både 'Q's Barbershop' og 'Et ægte par', der begge havde verdenspremiere i konkurrence på CPH:DOX.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Q's barbershop 2019 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Et ægte par 2019 Instruktion Tv-dokumentar
Det sorte kapitel 2019 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mandefald 2017 Fotograf Tv-dokumentar
Mon de kommer om natten? 2016 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Grisebasserne 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Gederne 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Kaninerne 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Køkkenhaven 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Hundehvalpen 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Griseslagtning 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Jul på gården 2015 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Beach Boy 2013 Instruktion, Manuskript, Producer, Fotograf U/Dokumentarfilm
Gartneren og hans 21 blomster 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Grillfesten i Tingbjerg 2008 Instruktion, Klipper DK/Dokumentarfilm
Defending Ongwen Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Friedrich Ebert Foundation Award 2017 Hamburg FilmFest GmbH 2017 Mon de kommer om natten?
Den professionelle jurys 1. pris for bedste dok 2017 Chicago Int. Children's Film Festival 2017 Mon de kommer om natten?
Ungdoms juryen 1. pris for bedste dokumentarfilm 2017 Chicago Int. Children's Film Festival 2017 Mon de kommer om natten?
Børnejuryens 1. pris for bedste dokumentar 2017 Chicago Int. Children's Film Festival 2017 Mon de kommer om natten?
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 2019-10-29 Q's barbershop
Malmö Nordisk Panorama 2019-09-19 Q's barbershop
CPH:DOX 2019-03-20 Q's barbershop
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Mon de kommer om natten?
Chicago Int. Children's Film Festival 2017-10-27 Mon de kommer om natten?
Hamburg FilmFest GmbH 2017-10-05 Mon de kommer om natten?
Warszawa, Against Gravity 2017-05-12 Mon de kommer om natten?
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2017-03-29 Mon de kommer om natten?
Malmö, BUFF 2017-03-20 Mon de kommer om natten?
London, Human Rights Watch Film Festival 2017-03-07 Mon de kommer om natten?
Prague, One World Human Rights Film Festival 2017-03-06 Mon de kommer om natten?
Amsterdam, IDFA 2016-11-16 Mon de kommer om natten?
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.