Josefines bondegård på Filmcentralen

BØRNESERIE. "Josefines bondegård" er en ny dokumentarserie om den 7-årige Josefines liv på familiens bondegård. Filmene, der kan ses på Filmcentralen, skal give børn indsigt i, hvor deres mad kommer fra.

"Vi vil gøre danske børn til bevidste forbrugere, og serien følger derfor et hav af forskellige processer på gården, som alt sammen drejer sig om, hvordan råvarer bliver til mad," udtaler instruktør Emil Langballe om dokumentarserien "Josefines bondegård", der følger 7-årige Josefines dagligdag på familiens bondegård.

Serien er tænkt som underholdning for de mindste, men også i den grad som oplysende og uddannende, fortæller instruktøren. Emil Langballe har nemlig iagttaget, hvordan viden om mad og råvarer bliver mindre og mindre blandt børn i byerne. Denne tiltagende uvidenhed har inspireret instruktøren til at fortælle om fødevarernes vej til køledisken og forhåbentlig skærpe bevidstheden blandt nutidens børn om den mad, vi spiser.

Josefine er en energisk og foretagsom pige, der bor med hele sin familie på en bondegård i Ryslinge på Fyn. Familien vil gerne være 100 procent selvforsynende. Derfor får Josefine mange oplevelser, som andre børn ikke får. Der skal laves mudderpøl til de nye smågrise, den nyfødte ged skal have sutteflaske, og kaninerne skal slagtes. Livet blandt dyrene på bondegården er fuld af spændende oplevelser, og Josefine møder hverdagen med liv og død med åben pande og lyst sind.

Se filmene på Filmcentralen

Filmcentralen kan man se alle syv afsnit af "Josefines bondegård", hvor seerne i følgeskab med Josefine præsenteres for, hvor maden kommer fra, og bydes hver dag på nye eventyr.

Serien kommer med undervisningsmateriale til de små klasser i folkeskolen.

"Josefines bondegård" er instrueret af Emil Langballe og produceret af Helle Faber og Mathilde Hvid Lippmann for Made in Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.