Filmstriben: Nye film fra New Danish Screen

Få dage efter filmenes premiere på filmfestivalen CPH PIX, blænder Filmstriben op for fire nye korte fiktionsfilm støttet under talentordningen New Danish Screen.

I de fire nye New Danish Screen-film som er kommet på Filmstriben, kan man stifte bekendtskab med nye blomstrende talenter både foran og bag kameraet. De korte fiktionsfortællinger handler om bl.a. seksualitet, kærlighed, sorg, ensomhed og den nære fremtid.

Filmene kan ses på Filmstriben på private computere med fjernadgang, og på de biblioteker som abonnerer på Filmstriben.

Tro, håb og sex

Instruktion: Emma Balcázar.
34 min. Danmark, 2011. Kort fiktion.

Claudia på 16 år bor i København sammen med sin mexicanske mor. Den unge pige er opvokset i den katolske tro, men hun bryder sig overhovedet ikke om, at hun skal forblive jomfru, ind til den dag hun skal giftes. I lejligheden ovenpå bor den modne og indtagende mand, som hun med Jomfru Marias hjælp ønsker at forføre hurtigst muligt.

Bosporus

24 min. Danmark, 2011. Kort fiktion.
Instruktion: Martin Werner.

I den tyrkiske storby Istanbul lever enkemanden Murat et stille liv. Dagene går med at fiske i floden og besøge familiens gravsted. Hans sorgfyldte tavshed brydes og udfordres, da en smuk kvinde flytter ind lejligheden under hans.

Hvem brænder børnene i helvede?

Instruktion: Peter Bækkel.
34 min. Danmark, 2010. Kort fiktion.

Med en fordrukken og voldelig far, og en underkuet mor, er det svært at vokse op med selvtilliden i behold. Gennem forskellige nedslagspunkter i en drengs opvækst, beskrives hans følelser og reaktioner. Filmens budskab er klart: Nogen derude vil elske dig – hvis du giver dem lov.

Peaceforce

Instruktion: Peter Gornstein.
19 min. Danmark, 2011. Kort fiktion.

I en ikke så fjern fremtid i Danmark, er både fattigdommen og den militære tilstedeværelse markant. En ung idealistisk soldat bliver sendt ind til byen på en svært gennemskuelig mission.

Tags: