Hassan og ramadanen på Filmstriben

Dokumentaren ”Hassan og ramadanen” handler om den 11-årige Hassan. For første gang skal han faste under ramadanen. Det giver ham store udfordringer, fordi han samtidig er travlt optaget af fodbold, musik, skole og venner. Filmen er underholdende og lærerig for både børn og voksne.

”Hassan og ramadanen” handler om hverdagen for 11-årige Hassan, som er muslim og bor med sin familie i Køge. Trods sin unge alder beslutter han sig for, at han vil faste til ramadanen ligesom sine større brødre. De mange timers faste hver dag er hård at komme igennem, samtidig med at han har travlt med at spille fodbold og saxofon og passe sin skole og være sammen med vennerne.

Hassan er en humørfyldt og eftertænksom dreng, som giver et underholdende indblik i hvad det vil sige at holde ramadan og leve i en muslimsk familie – udover alle de andre ting, som fylder noget i hans hverdag. Filmen er lavet primært til jævnaldrende børn, men er absolut også seværdig og interessant for voksne.

Filmen havde premiere på DR Ultra 25. juni 2017, som var datoen for ramadanens afslutning og for årets Eid-fest. Inden da var Hassan allerede blevet kendt og elsket af mange børn gennem de 17 små film – webisodes – som relaterer sig til filmen og dens temaer. Alle webisodes kan ses på YouTube.

Nu kan filmen vises på bibliotekerne på Filmstriben, og der kan laves spændende arrangementer omkring filmen. Filmen giver bl.a. anledning til aktiviteter og samtaler om tro og ritualer, kostens betydning, og drømmen om en sportskarriere. Sidst men ikke mindst er filmen en god anledning til at give publikum indblik i hverdagen hos en dreng, der skal finde sin identitet og få flere fællesskaber til at hænge sammen.

Se og vis ”Hassan og ramadanen” på Filmstriben på biblioteket.

Filmen er instrueret af Ulla Søe. 

Mere om filmen: