Limboland på Filmstriben

Filmen "Limboland" har i de seneste par måneder turneret rundt på en række af landets biblioteker, hvor nogle af filmens medvirkende har deltaget i efterfølgende debatarrangementer. Nu kan "Limboland" ses på Filmstriben, hvor den netop er publiceret sammen med fem andre danske dokumentarfilm. Filmenes temaer og udtryksformer spænder vidt og understreger mangfoldigheden i nyere dansk dokumentarfilm.

Filmene kan ses på Filmstriben. Ud for hver titel kan du vælge "Se hjemme", hvis du vil se filmen derhjemme via dit biblioteks-login, eller du kan vælge "Se på biblioteket", hvis du vil se filmen på dit bibliotek. Nogle af filmene kan p.t. kun ses på biblioteket.

Under filmbeskrivelsen linkes til interviews, omtaler, filmenes websites og trailere. Anmeldelser findes i bibliotek.dk, hvor der er links til Infomeda.

Fodbold er Gud (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Ole Bendtzen. 53 min. Danmark, 2010.
Dokumentarfilm der følger tre passionerede fans af den store argentinske fodboldklub Boca Juniors. Fodboldspillet, klubben og spillerne er noget af det vigtigste i disse menneskers liv. Entusiasmen og dedikationen til fodbold er sammenlignelig med religiøs tro.

FILMupdates uddybende premiereomtale.
Filmens website www.footballisgod.dk med trailere til filmen.


Fra Haifa til Nørrebro (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Omar Shargawi. 53 min. Danmark, 2009.
Dokumentarfilm. Instruktøren Omar Shargawi tegner et portræt af sin far Munir, og beskriver sit eget splittede forhold til ham. Munir flygtede allerede som 9-årig fra Palæstina sammen med sin familie. Efter at have levet som politisk aktiv flygtning i flere andre mellemøstlige lande, kom han til Danmark først i 1960'erne. Munir bærer stadig rundt på megen smerte og sorg, og det kan være svært at forstå for hans omgivelser. En universel historie om en søn, der søger at forstå sin far.

Christian Monggaards interview med Omar Shargawi i FILMupdate.


Hjemmefronten – Fjenden bag hækken (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Phie Ambo. 40 min. Danmark, 2010.
Nabostridigheder i danske villakvarterer er et fænomen, som alle kender til i større eller mindre omfang. I denne dokumentarfilm stifter vi bekendtskab med nogle eksempler på konflikter mellem naboer, og ser hvordan det lokale hegnssyn arbejder med at mægle mellem de stridende parter. Filmen viser mange tragikomiske situationer mellem naboer, der slet ikke kan finde ud af at løse konflikterne i samarbejde. Forhåbentlig kan filmens humoristiske tone medvirke til at danske naboer bløder lidt op over for hinanden.

Uddybende omtale og interview med instruktør Phie Ambo i FILMupdate.


Limboland (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Jeremy Weller. 65 min. Danmark, 2010.
Otte nydanskere iscenesætter deres egne historier foran kameraet og udvisker skellet mellem deres virkelige liv og det drama, de skaber. Som følge af filmens form og tilblivelsesproces, giver de unge et autentisk og ærligt billede af nogle af de væsentlige udfordringer ved at være ung i Danmark og have rødder i en anden kultur. Filmen er en del af et større integrations- og uddannelsesprojekt.
Filmen har netop været på turné sammen med nogle af filmens medvirkende til en lang række folkebiblioteker.

www.odensebib.dk/limboland giver dig flere informationer om de såkaldte dialogrejser ud i landet, og om biblioteksvinklen på projektet.
Filmens og projektets hjemmeside: www.limboland.dk.


Mand eller mus (Se hjemme / Se på biblioteket)
Instruktion: Jan Bacher Dirchsen. 40 min. Danmark, 2010.
Dokumentarfilm. Hver femte danske mand har dårlig sædkvalitet. Problemet er voksende, men alligevel er det et tabu, som mange ikke vil tale om. I filmen stiller tre modige mænd sig frem, og sammen med instruktøren fortæller de ærligt og rørende om, hvad det betyder for dem, at de måske aldrig kan blive fædre og bringe slægten videre. På trods af emnets alvor er filmens tone humoristisk og giver et interessant indblik i danske mænds tanker og følelser.

Anmeldelse på Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløses website.


Olafur Eliasson: Space is process
(Se på biblioteket)
Instruktion: Jacob Jørgensen, Henrik Lundø. 77 min. Danmark, 2009.
Et portræt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, som af mange bliver kaldt samtidskunstens superstar. Vi hører Eliassons fortælle om bl.a. forholdet mellem kunstværk og beskuer, og følger Eliasson i årene 2004-09 under det krævende arbejde med blandt andet installationen »Waterfalls« og hans store retrospektive udstilling på Museum of Modern Art i New York.