Mit Afghanistan – se den og vis den på biblioteket

I sidste uge havde en række biblioteker stort held med at lave premierearrangementer, hvor publikum debatterede med udgangspunkt i den danske dokumentarfilm "Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone". Nu kan filmen ses på Filmstriben, og det giver endnu flere biblioteker mulighed for at lave et godt biblioteksarrangement med film og debat.

"Mit Afghanistan – livet i den forbudte zone" sætter fokus på, hvordan helt almindelige afghanere oplever dagligdagen i deres krigsramte land. Det er sjældent, at man i nyhedsmedierne kommer så tæt på almindelige civile menneskers liv og oplevelser i en krigszone, og det afføder en generel debat om, hvordan vi som publikum og medmennesker kan få mulighed for mere nuancerede billeder af virkeligheden i verdens brændpunkter.

I filmen går den dansk-afghanske journalist Nagieb Khaja på jagt efter det virkelige Afghanistan, sådan som det opleves af landets befolkning. Med en sportstaske fuld af mobilkameraer rejser han ud på en mission, som viser sig at være ganske farlig og vanskelig. Med meget besvær får han smuglet de mange kameraer ud af den beskyttede bydel, hvor de vestlige journalister lever afskærmet fra civilbefolkningen, og ud til landsbyerne, hvor beboerne filmer sig selv og hinanden.

Filmen kan ses på Filmstriben på biblioteket og på brugernes private pc'er.

Filmens hjemmeside: http://myafghanistan.dk.

Til filmen er der lavet et omfattende interaktivt undervisningsmateriale i et samarbejde mellem filmens producent, DR og Det Danske Filminstitut. Materialet retter sig primært til undervisning i gymnasier, men alle interesserede kan hente interessante informationer her. I undervisningsmaterialet kan man også læse om et såkaldt dialogprojekt, hvor danske gymnasieelever kan komme i direkte dialog med de afghanske videoreportere og med filmens instruktør Nagieb Khaja. Læs mere på DR's undervisningsite om filmen.

Tags: