Sven og visdommen – film og oplæg om spiritualitet

Dokumentarfilmen ”Sven & Visdommen” er et livsbekræftende portræt af den nu 97-årige forlægger Sven Damsholt, som i over 70 år drev Sankt Ansgar Forlag fra en forunderlig lille boghandel i hjertet af Købehavn. Med sit ukuelige og søgende sind har han altid været parat til at diskutere og formidle vejene til spirituel visdom. Filmens instruktør, Marie Louise Lefèvre tilbyder nu, at komme ud til bibliotekerne med sin film og en dialog med publikum om tro og spiritualitet.

Sven Damsholt er kendt som manden bag udgivelser af en lang række klassiske værker i serien ”Visdomsbøgerne”, hvoraf mange af dem findes på danske biblioteker. Alle bøgerne kredser om temaet spirituel visdom, og de afspejler Sven's personlige åndelige søgen. I filmen fortæller han levende og ligefremt om de veje og vildveje, hans søgen har ført ham ind på, og om at finde balancen mellem et helt normalt hjemmeliv med kone og seks børn og en kompromisløs insisteren på at gå ’vejen’ – den vej, som ifølge alle de store verdensreligioner fører til visdom.

Filmen henvender sig til alle der, lige som Sven, søger svar på de store spørgsmål omkring kærligheden og meningen med livet, og til de som ønsker at få indsigt i hvad den såkaldte “nye åndelighed” blandt andet går ud på. Men den kan også inspirere til eftertanke omkring den tidsperiode fra 1940 og frem til idag som Sven har gennemlevet og som filmen viser igennem arkivklip og smalfilmsoptagelser fra Sven's liv. 

Læs mere om filmen og se den på Filmstriben

Facts om film og biblioteksarrangementer:
Filmens instruktør Marie Louise Lefèvre tilbyder bibliotekerne et visningsarrangement, hvor hun efter filmen fortæller om dens tilblivelse og uddyber filmens temaer i dialog med publikum.

Marie Louise Lefèvre kan turnere på bibliotekerne i marts 2014 og herefter efter aftale.

Honorar: 4000 kr. + transport

Booking: Marie Louise Lefèvre. Mail: mllefevre@mail.dk / Telf: 40 46 68 93

Filmens varighed: 58 min.

Visning: Filmen kan vises på DVD, BluRay eller på Filmstriben.

Filmen er produceret af Magic Hour Films.

Citat fra anmeldelse af filmen af Anders Laugesen, journalist på DRs tros-redaktion:
Det er ren poesi at opleve Sven Damsholts samtaler med Marie Louise Lefèvre. En helt speciel livshistorie udfolder sig som en fortælling om en livslang bestræbelse på at være i samklang med den guddommelige visdom. At det ikke altid har været let, får vi en bevægende fornemmelse af igennem filmens nænsomhed og varme undertone. ”Sven og Visdommen” er mere end en skildring af et menneskes kompromisløse åndelige søgen. Det er også et levende billede på, hvad der sker, når to mennesker mødes i åbenhjertighed.

Læs mere:
FILMupdate-interview med Marie Louise Lefèvre om filmen

Forlaget Visdomsbøgerne.

Andre udgivelser af Marie Louise Lefèvre:

Dokumentarfilmen ”Invitation fra Gud” på Filmstriben.

Bogudgivelsen ”Maria – Essay” (Forlaget Multivers, 2001).