Dokumentarseminar om at arbejde med traumatiserede medvirkende

BRANCHESEMINAR. Hvad betyder det, og hvordan påvirker det os at arbejde med traumatiserede medvirkende? Det er nogle af de emner, som vil blive vendt, når Filminstituttet og Danske Filminstruktører inviterer dokumentarbranchen til seminar om metoder til selvbeskyttelse.

Framegrab fra Frida og Lasse Barkfors' dokumentarfilm 'Utilgivet - skyld i sit eget barns død' fra 2017.

Arbejdet med at filme svært belastede eller traumatiserede personer over lang tid betyder, at mange dokumentarister oplever selv at blive påvirket i sådan en grad, at det går ud over helbredet. Fænomenet kaldes sekundær traumatisering.  

Vi har inviteret psykolog og psykoterapeut Dr. Mirjam Klann Thullesen til at forklare, hvordan traumatiserende oplevelser påvirker mennesker og om risikoen for, at man som dokumentarist selv belastes af de medvirkendes traumer. Seminaret vil også fokusere på, hvilke redskaber man kan anvende før, under og efter optagelser til at håndtere den påvirkning, der ifølge Mirjam, er uundgåelig.

Kontakt

Ane Mandrup
Afdelingschef, Dokumentar
Tlf. +45 2027 7872
anem@dfi.dk

Mirjam er uddannet i Storbritannien og har over de sidste to årtier specialiseret sig i arbejdet med mennesker, som har oplevet traumer. Mirjam har senest arbejdet med tortur og krigsoverlevere på DIGNITY Dansk Institut mod Tortur.

Du vil få psykologfaglig viden, og i dialog med Mirjam og dine kolleger i salen vil du blive guidet og inspireret til at udvikle strategier for, hvordan man passer på sig selv og hinanden på filmholdet.

Seminaret henvender sig både til instruktører og deres producenter. Fotografer, klippere og tonemestre med flere vil også kunne få glæde af seminaret og er velkomne til at deltage.

Efter seminaret vil der være en snack og et glas i Asta Bar i Cinemateket, hvor dagens emne kan diskuteres videre.

Tid: 31. maj kl. 15.30 - 17.30
Sted: Cinemateket, BIO ASTA Gothersgade 55, 1123 København K.
Det er gratis at deltage