Idéudvikling med filminstruktør Michael Madsen

WORKSHOP. Under overskriften 'Workshop for individuals with absolutely no idea for a film' (WFIWANIFAF) vil Michael Madsen vende kreativitetsbegrebet på hovedet i denne to-dages workshop, hvor du vil arbejde med at udvikle, udforske og udfordre din egen personlige kreativitet, som filmskaber. Workshoppen er til dig, som føler dig idéforladt, eller blot vil udvikle dig selv som instruktør eller manuskriptforfatter.

Foto af Filmskolen / Det Danske Filminstitut

Opslaget er indsendt af en bruger

Denne begivenhed er indsendt af en bruger via vores begivenhedsformular. Det Danske Filminstitut har godkendt publiceringen af indholdet, men er ikke på anden måde involveret i opslaget.

Underviser Michael Madsen vil i denne workshop tage afsæt i den ikke-eksisterende idé, med en række konkrete øvelser og grundlæggende spørgsmål om filmkunsten, med det mål at du går herfra med en række kreative værktøjer, som baserer sig på ny viden, indsigt og varsomhed med din personlige kreativitet og interesser. Disse værktøjer vil du kunne benytte i jagten på din næste film eller udvikling af et nyt projekt.

Michael Madsen siger: Deltagelse i workshoppen forudsætter at du via en skriftlig ansøgning beviser, at du absolut ingen filmidéer har - optagelseskravet til workshoppen er nemlig, at du pr. definition er idéforladt. Hermed udgør workshoppen et idémæssigt nulpunkt, hvor muligt selvpålagt opfattelsespres af eksempelvis at være et geni, er elimineret, og at du blot skal være dig selv. Workshoppens omdrejningspunkt bliver altså ikke at forsvare allerede udtænkte medbragte film-idéer.

Det er i denne workshop legitimt 'at være totalt blank' og derved diskvalificeres de fleste filmworkshops underliggende mål, nemlig pitchen. Workshoppen interesserer sig derimod indgående for selve forudsætningen for enhver pitch, nemlig at filmskaberen med sig selv ved, hvorfor og hvordan denne partikulære films hidtil usete land må betrædes. Med andre ord har man her en mulighed for at fjerne tanken om, at eventuelle evner forpligter, ifølge underviseren Michael Madsen.

Som det kan forstås, antager WFIWANIFAF at det faktiske hjemsted for filmmæssig idé-udvikling, form som indhold, er den enkelte deltagers sensibilitet - og dermed dristighed og naivitet i omgangen med denne verdens beskaffenhed. WFIWANIFAF eksisterer for, at den enkelte deltager kan udforske, udfordre og udvikle sin individuelle kreativitet.
WFIWANIFAF er med andre ord en meget personlig workshop. Det eneste du risikerer, er at komme på en god idé til en film, som ingen andre før dig har fået.

Ansøgning

Workshoppen henvender sig til filminstruktører, manuskriptforfattere og hvilke som helst andre erfarne kreative skabere. Motiveret ansøgning om deltagelse til workshoppen sendes på email til efteruddannelsen@filmskolen.dk, senest den 31.3.2023.

For yderligere information kontakt ekr@filmskolen.dk