Virtual Production Lab for producere

Virtual Production har for alvor vundet frem over hele verden, drevet af det globale boom i højkvalitetsfilm og -serier. Grænserne for, hvad der kan lade sig gøre teknologisk og kreativt er ustoppelige. Workshoppen 'Virtual Prodcution Lab', tager dig med ind i laboratoriet, hvor du lærer, hvordan man planlægger og budgetlægger Virtual Production-scener.

Foto af Filmskolen / Det Danske Filminstitut

Opslaget er indsendt af en bruger

Denne begivenhed er indsendt af en bruger via vores begivenhedsformular. Det Danske Filminstitut har godkendt publiceringen af indholdet, men er ikke på anden måde involveret i opslaget.

Målet for denne tre-dages workshop er at give deltagerne redskaberne til at kunne arbejde med Virtual Production fra et producerperspektiv. Det drejer sig om at kunne udpege manusscener, som der egner sig til Virtual Production, altså hvor det at bruge VP kan styrke kvaliteten, give adgang til svært tilgængelige steder eller være økonomisk billigere. Dernæst vil man få kompetencer til at lave breakdowns af disse scener, så der kan laves et budget og senere præproduktions- og indspilningsplaner.
Workshoppen vil hovedsageligt fokusere på den økonomiske og planlægningsmæssige side af VP, og mindre på den kreative og tekniske side.

Underviserne har praktisk erfaring med breakdowns af både store og små projekter, som passer i en skandinavisk sammenhæng.

I kurset indgår besøg på VP-scener, herunder forklaring af hvad de forskellige opstillinger egner sig bedst til. Det er ikke nødvendigt at have erfaring med Virtual Production på forhånd for at kunne deltage i workshoppen.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen er 22. maj 2023 og skal ske via e-mail på efteruddannelsen@filmskolen.dk, hvor man vedhæfter et kort CV, samt CVR-nummer.

Workshoppen vil blive delvist afholdt på engelsk.

Vi undersøger muligheden for, at deltagerne kan indsende egne manusscener, som vi sammen kan bruge som cases. Kurset er arrangeret i samarbejde med Vision Danmark og for at deltage kræver det, at man har et firma med CVR-nummer. Kurset henvender sig primært til producere og line producere på spillefilm og tv-drama. 1ADs og produktionsledere vil også have glæde af kurset.

FilmGear ved Ole Bendixen har LED skærme og VP-løsninger i deres studie, som kursusdeltagerne kommer ud at se. Her vil de kunne stille spørgsmål til praktik, priser, løsninger m.m..

Martin Madsen er Head of VP and VFX for Nordisk Film, som er de første i Norden der har lanceret en 360 graders LED-scene. Det er ifølge ham et visionært og state-of-the-art projekt, som kan måle sig med det internationale niveau inden for Virtual Production. Han vil i workshoppen introducere deltagerne til Short Cut 360 graders volume. Scenen giver nye kreative muligheder og sænker optagelsernes CO2-aftryk.


For yderligere information kontakt efteruddannelsen@filmskolen.dk