11 innovative medieprojekter skal igangsætte kreativt paradigmeskift

CROSSMEDIA. CPH:DOX præsenterer nu i samarbejde med Film i Skåne, BoostHbg og New Danish Screen årets hold til SWIM LAB 2014 – et udviklingsforløb for kreative projekter med fokus på innovation, nye partnerskaber og alternativ finansiering.

11 hold skal over otte måneder og via tre intensive workshopforløb i Danmark og Sverige udvikle deres projektideer, inden de til november skal pitches foran et panel bestående af potentielle investorer, distributører og businesspartnere til finansierings- og co-produktionseventet, SWIM FORUM.

Årets projekter spænder meget bredt: Fra en crossmedia-oplevelse om, hvordan et skolebarns hverdag ville være med ninja-kræfter, over en lyd-app, der vil sikre at lyden er bundet til det sted, den optages – til et webmagasin, der vil bruge crossmedia-strategier i deres rejsesektion og en interaktiv musik-dokumentar om Teitur, som FILMupdate tidligere har skrevet om.

Læs mere om alle 11 nytænkende projekter her: http://swimbabyswim.dk/projects/swim-2014

Tine Fischer – Festivaldirektør på CPH:DOX udtaler om SWIM LAB:

"CPH:DOX har længe ønsket at sætte fokus på de mange udviklingsmuligheder, der ligger i at arbejde med en anderledes og udvidet forståelse af, hvordan vi udvikler film tværdisciplinært i det ændrede digitale mediebillede. Vi håber, at SWIM projektet kan være med til at udfordre de mange talenter og give dem ikke blot ny viden og nye netværk, men også fundamentalt igangsætte et kreativt paradigmeskift."

Bag SWIM LAB står SWIM – Scandinavian World of Innovative Media – et initiativ, som er sat i værk for at stimulere nytænkning og innovativ brug af medier i den kreative industri, også kaldet cross- eller transmedia.

Initiativet er lanceret af CPH:DOX i samarbejde med BoostHbg, Film i Skåne og New Danish Screen. SWIM er støttet af Interreg IVA og Nordisk Film & TV Fond.

Læs mere på swimbabyswim.dk