Adomeit er Producer on the Move

CANNES. Producer Katja Adomeit er i år Danmarks deltager ved Producers on the Move, som afholdes under Cannes Festivalen.

Den 33-årige producer Katja Adomeit er årets danske deltager i Producers on the Move. I løbet af fire dage fra den 15. til 18. maj skal hun og 19 andre udvalgte producere møde en række vigtige europæiske filmbranchefolk. De vil blandt andet få lejlighed til at præsentere deres næste projekter og brainstorme om nye europæiske koproduktioner.

Katja Adomeit er født i Tyskland og har arbejdet i filmindustrien i New Zealand, Tyskland og Danmark. Hun blev i 2012 uddannet som producer fra den alternative filmskole Super16.

Fra 2006 arbejdede Adomeit for Zentropa, og i 2011 åbnede hun Adomeit Film. Adomeit har blandt andet produceret Daniel Borgmans kortfilm "Lars & Peter", som blev udtaget til konkurrence i Cannes, hans kortfilm "Berik", der vandt Grand Prix i Cannes' Critics' Week, hans spillefilmdebut "The Weight of Elephants", der i 2013 blev udtaget af Berlin Filmfestivalen, og Anna Eborns dokumentarfilm "Pine Ridge", som blev inviteret til Venedig i 2013 og vandt en Dragon Award for bedste nordiske dokumentar i Göteborg.

Adomeit arbejder også som producer på udenlandske produktioner for selskaberne Coproduction Office og Zentropa, blandt andet var hun koproducer på Ruben Östlunds meget omtalte Cannes-deltager  i 2014,"Force Majeure".

Adomeit fik sin instruktørdebut i 2012 med kortfilmen "Little Night Hunter", og hun instruerede derefter sammen med den afghanske instruktør Shahrbanoo Sadat hybridfilmen "Not at Home" under CPH:DOX's DOX:LAB. 

For tiden er  Adomeit Film ved at udvikle en række nye projekter med Daniel Joseph Borgman (New Zealand), Anna Eborn (Sverige), Shahrbanoo Sadat (Afganistan), Anahita Ghazvinizadeh (Iran), Sakaris Stórá (Færøerne), Malene Choi (Danmark) og Annika Berg (Danmark).

Organisationen European Film Promotion afholder hvert år Producers on the Move under Cannes Festvialen med det formål at styrke nye produceres netværk. Mange af dem, som gennem årene har deltaget, har stadig kontakt med hinanden og udvikler ideer sammen til koproduktioner. I år er kriterierne strammet og antallet af deltagere begrænset til 20 for at øge fokus på producere, der har erfaring med at  koproducere og få vist deres film uden for hjemlandet. Det Danske Filminstitut og de andre landes tilsvarende organisationer indstiller en producer, og European Film Promotion udvælger derefter de 20 deltagere.

Producers on the Move er støttet af Creative Europe, der også står bag Shooting Stars i Berlin.
Få det fulde overblik over Producer on Move 2015

Dansk deltagelse i Cannes 2015

Festivalen har endnu kun udmeldt en del af programmet.

  • Sofie Nørgaard Kampmarks korte animationsfilm "Tsunami" er udtaget i serien Cinéfondation. 
  • Den norske spillefilm "Louder than Bombs", som er dansk koproduceret af Nimbus Film, er udtaget til Hovedkonkurrencen.
  • Den islandske spillefilm "The Rams", som er dansk koproduceret af Profile Pictures, er udtaget til Un Certain Regard.
  • Katja Adomeit er årets danske deltager i Producers on the Move