enda

Katja Adomeit

Instruktør og producer. Født i Tyskland. Blev i 2012 uddannet som producer fra den alternative filmskole Super16. Fra 2006 arbejdede Katja Adomeit hos produktionsselskabet Zentropa, men stoppede i 2012 og åbnede sit eget produktionsselskab, Adomeit Film, der producerer fiktion og dokumentarfilm.

Katja Adomeit har blandt andet produceret kortfilmene 'Lars & Peter', som blev udtaget til konkurrence på Cannes Film Festival i 2009, og 'Berik', som blev tildelt Grand Prix Award i Semaine de la Critique-konkurrencen i Cannes 2010. Adomeit har også produceret spillefilmene 'The Weight of Elephants' (2012) af Daniel Joseph Borgman, der havde internationale festivalvisninger på blandt andet Berlin og Göteborg, og koproduceret Ruben Östlunds Cannes-deltager 'Force Majeure' (2014)

I 2013 producerede hun 'Pine Ridge', en dokumentar af Anna Eborn, der var udtaget til Venedig International Film Festival og vandt Dragon Award for bedste dokumentar på Göteborg International Film Festival.

Adomeit var Emerging producer på Jihlava International Film Festival i 2012 og til filmfestivalen i Cannes 2013 valgte Screendaily hendes som Future Leaders: Producer.

Adomeit fik sin instruktørdebut i 2012 med kortfilmen 'Little Night Hunter', som blev efterfulgt af instruktionen af sin og Shahrbanoo Sadats fælles dokumentarfilm 'Not at Home' (2013) og produktionen af Shahrbanoo Sadats første spillefilm 'Wolf and Sheep' (2016), som blandt andet vandt en C.I.C.A.E. Award på filmfestivalen i Cannes i 2017.

I 2017 producerede Adomeit både Annika Bergs 'Team Hurricane', der fik premiere på Venedig Film Festival samme år, og Daniel Borgmans 'At elske Pia', der fik verdenspremiere på Berlinalen. Hun producerede også Borgmans 'Harpiks', der var udtaget til Toronto Film Festival
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Harpiks 2019 Producer DK/Spillefilm
Børnehjemmet 2019 Producer, Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Transnistra 2019 Co-producer U/Dokumentarfilm
The Return 2018 Producer DK/Spillefilm
Battle 2018 Co-producer U/Spillefilm
Wolf and Sheep 2017 Producer, Manuskriptkonsulent, Casting DK/Spillefilm
At elske Pia 2017 Producer, Casting, Tonemester DK/Spillefilm
Team Hurricane 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Lida 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Dreams by the Sea 2017 Producer U/Spillefilm
The Square 2017 Co-producer U/Spillefilm
The Untamed 2016 Producer U/Spillefilm
Force Majeure 2014 Co-producer U/Spillefilm
Not at Home 2013 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Dokumentarfilm
The Weight of Elephants 2013 Producer DK/Spillefilm
Pine Ridge 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Little Night Hunter 2012 Instruktion, Producer, Manuskript DK/Kort fiktion
The Secret Society of Fine Arts 2012 Producer DK/Spillefilm
Brainy 2011 Producer DK/Kort fiktion
Frit fald 2011 Postproduktionskoordinator DK/Spillefilm
Berik 2010 Producer DK/Kort fiktion
Frihed på prøve 2010 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Smukke mennesker 2010 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Sky 2010 Postproduktionskoordinator DK/Kort fiktion
Behaviour 2009 Produktion DK/Kort fiktion
Lars og Peter 2009 Producer DK/Kort fiktion
Det røde kapel 2009 Produktionsleder (postproduktion) DK/Dokumentarfilm
Himlen falder 2009 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Velsignelsen 2009 Producerassistent DK/Spillefilm
Træneren 2009 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Kort fiktion
Winnie og Karina - The Movie 2009 Postproduktionskoordinator DK/Spillefilm
Min vens bøjle 2008 Produktion DK/Kort fiktion
Lille soldat 2008 Produktionsassistent (postproduktion) DK/Spillefilm
Frederikke 2007 Stills, Producerassistent DK/Kort fiktion
Manden og mågen 2007 Producer, Manuskript DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Nomineret til European Film Awards 2010 Ghent Flanders Int. Film Festival 2010 Berik
Best Short Fiction 2010 Ghent Flanders Int. Film Festival 2010 Berik
Grand Prix de la Semaine de la Critique 2010 Semaine de la Critique, Cannes 2010 Berik
CineStar Prize - Short Film 2013 Lübeck, Nordische Filmtage 2013 Little Night Hunter
ART CINEMA AWARD of CICAE 2016 Cannes, Festival de 2016 Wolf and Sheep
Verona Film Club Award 2017 Venice International Week of Film Critics 2017 Team Hurricane
Special Mention 2018 Göteborg International Film Festival 2018 The Return
Special Mention 2018 Rotterdam, International Film Festival 2018 The Return
Special jury prize 2018 Jeonju International Film Festival 2018 The Return
Best Film of Meeting Point Competition 2018 Valladolid International Film Festival andre datoer 2018 The Return
The Golden Puffin 2019 Reykjavik Film Festival 2019 Børnehjemmet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Sao Paulo Int. Film Festival 2019-10-17 Børnehjemmet
Chicago International Film Festival 2019-10-16 Børnehjemmet
Busan International Film Festival 2019-10-03 Børnehjemmet
London Film Festival 2019-10-02 Børnehjemmet
Reykjavik Film Festival 2019-09-26 Team Hurricane
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2019-09-19 Team Hurricane
Toronto International Film Festival 2019-09-05 Harpiks
Sarajevo Film Festival 2019-08-16 Børnehjemmet
Melbourne Film Festival 2019-08-01 Børnehjemmet
Wellington - New Zealand Film Festival 2019-07-18 Børnehjemmet
München International Film Festival 2019-06-27 Børnehjemmet
Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2019-05-14 Børnehjemmet
Los Angeles, AFI Int. Festival 2018-11-08 The Return
Valladolid International Film Festival 2018-10-20 The Return
Sao Paulo Int. Film Festival 2018-10-18 The Return
Bergen International Film festival 2018-09-29 Team Hurricane
Hamburg FilmFest GmbH 2018-09-27 The Return
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2018-09-20 The Return
Edinburgh International Film Festival 2018-06-20 The Return
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2018-05-25 Team Hurricane
Seattle International Film Festival 2018-05-17 Team Hurricane
Jeonju International Film Festival 2018-05-03 Team Hurricane
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2018-04-26 The Return
Beijing International Film Festival 2018-04-15 Team Hurricane
CPH:DOX 2018-03-15 Team Hurricane
Vilnius International Film Festival 2018-03-15 The Return
Austin, SXSW Film Festival 2018-03-09 Team Hurricane
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Lida
Rotterdam, International Film Festival 2018-01-24 Team Hurricane
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Team Hurricane
Venice International Week of Film Critics 2017-08-30 Team Hurricane
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 At elske Pia
Taipei Film Festival 2017-06-29 At elske Pia
Nyon, Visions du Réel 2017-04-21 Lida
Malmö, BUFF 2017-03-20 Wolf and Sheep
CPH:DOX 2017-03-16 Lida
Berlinale 2017-02-09 At elske Pia
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Wolf and Sheep
Rotterdam, International Film Festival 2017-01-25 Wolf and Sheep
Dubai International Film Festival 2016-12-07 Wolf and Sheep
Thessaloniki International Film Festival 2016-11-04 Wolf and Sheep
Sao Paulo Int. Film Festival 2016-10-20 Wolf and Sheep
Chicago International Film Festival 2016-10-13 Wolf and Sheep
London Film Festival 2016-10-07 Wolf and Sheep
Busan International Film Festival 2016-10-06 Wolf and Sheep
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2016-08-20 Wolf and Sheep
Locarno, Festival internazionale del film 2016-08-03 Wolf and Sheep
Jerusalem Int. Film Festival 2016-07-07 Wolf and Sheep
Karlovy Vary International Film Festival 2016-07-01 Wolf and Sheep
Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2016-05-11 Wolf and Sheep
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 Pine Ridge
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2014-04-24 Pine Ridge
Beijing International Film Festival 2014-04-16 The Weight of Elephants
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 The Weight of Elephants
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2013-12-01 The Weight of Elephants
Tallinn Black Nights Film Festival 2013-11-15 The Weight of Elephants
Lithuania Scanorama Film Forum 2013-11-07 The Weight of Elephants
CPH:DOX 2013-11-07 Pine Ridge
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Little Night Hunter
Bergen International Film festival 2013-10-23 The Weight of Elephants
Valladolid International Film Festival 2013-10-19 The Weight of Elephants
Sao Paulo Int. Film Festival 2013-10-18 The Weight of Elephants
Mumbai Film Festival 2013-10-17 The Weight of Elephants
London Film Festival 2013-10-09 The Weight of Elephants
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2013-09-19 Little Night Hunter
Venice International Film Festival 2013-08-28 Pine Ridge
Seoul International Youth Film Festival 2013-08-22 The Weight of Elephants
Melbourne Film Festival 2013-07-25 The Weight of Elephants
Guanajuato International Film Festival 2013-07-19 The Weight of Elephants
Transilvania International Film Festival 2013-05-31 The Weight of Elephants
Berlinale 2013-02-07 The Weight of Elephants
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 The Weight of Elephants
Wellington, New Zealand Film Festival Showcase 2011-03-31 Berik
Santa Barbara Int. Film Festival 2011-01-27 Berik
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 2010-11-22 Berik
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Berik
Los Angeles, AFI Int. Festival 2010-11-04 Berik
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Berik
Jihlava International Documentary Film Festival 2010-10-26 Berik
Ghent Flanders Int. Film Festival 2010-10-12 Berik
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Berik
Dokufest Prizren 2010-07-31 Berik
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Berik
Sarajevo Film Festival 2010-07-23 Berik
Semaine de la Critique, Cannes 2010-05-13 Berik
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Lars og Peter
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Lars og Peter
Warsaw International Film Festival 2009-10-10 Lars og Peter
Chicago International Film Festival 2009-10-08 Lars og Peter
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Lars og Peter
Melbourne Film Festival 2009-07-24 Lars og Peter
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Lars og Peter
Cannes, Festival de 2009-05-13 Lars og Peter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.