Cannes med Claes Bang i hovedkonkurrence

CANNES 2017. Ruben Östlunds "The Square" med danske Claes Bang i hovedrollen er i hovedkonkurrencen på dette års Cannes Festival. Filmen er er dansk koproduceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

I dag er den anerkendte svenske instruktør Ruben Östlund blevet inviteret til Cannes Festivalens hovedkonkurrence med den dansk koproducerede spillefilm "The Square", og i den har danske Claes Bang hovedrollen.

"The Square" er et spiddende satirisk drama, som spejler vores samtid – om ondskab, borgermod og det velstillede menneskes behov for selvfiksering i en stadig mere usikker omverden.

Christian, en succesrig leder af et moderne kunstmuseum, lever i kunstverdenens centrum og tager sit arbejde med største alvor. Nogle dage inden den prestigefulde udstilling The Square åbner, bliver han bestjålet på åben gade, noget han hverken kan slippe i tankerne eller lade passere ubemærket. Han indleder en jagt på gerningsmanden, og det bringer ham ud i de mest groteske situationer, der får ham til at stille spørgsmåltegn ved sit eget moralske kompas. Samtidig må Christian håndtere det pr-bureau, som museet har hyret til at markedsføre udstillingen. Noget som viser sig at tage en uventet drejning og fører både den kunstneriske leder og museet ud i en krise.

Claes Bang spiller den ambitiøse museumsdirektør, Christian. Han spiller over for den amerikanske skuespiller Elisabeth Moss, der blandet andet er kendt som Peggy fra "Mad Men". I andre store roller ses engelske Dominic West, svenske Marina Schiptjenko og danske Christopher Læssø.

Ruben Östlunds forrige film, "Force Majeure" vandt Juryens Pris i Un Certain Regard-programmet i Cannes i 2014.

Flere af de danske filmfolk, som var med på "Force Majeure", er igen med på holdet. Blandt andre er Jacob Schulsinger klipper, og Katja Adomeit koproducerer for danske Coproduction Office med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Scanbox distribuerer filmen i Danmark med biografpremiere til efteråret.

Erik Hemmendorff og Philippe Bober har produceret for svenske Plattform Produktion.

Jacob Schulsinger, der har klippet " The Square" har for øvrigt et andet projekt i Cannes. Han har klippet Kristen Stewarts kortfilm "Come Swim", som er udtaget til Cannes Festivalens særlige 70-års-jubilæumsvisninger i år.

Kortfilm af Mahdi Fleifel i Cannes Festivalens hovedkonkurrence

Cannes Festivalen 17.-28. maj