enda

Ruben Östlund

(1974 – )

Ruben Östlund blev født i 1974 på Styrsö, en lille ø på den svenske vestkyst. Som en ivrig skiløber instruerede Östlund tre skifilm, som bevidnede hans udviklede smag for lange indstillinger. Östlund fortsatte med at studere film ved Gøteborgs Universitet, hvor han udviklede sin sans for gennemtænkte og konstruerede indstillinger, som han har videreudviklet i sine kort- og spillefilm. Instruktøren er også blevet kendt for sit humoristiske og præcise syn på menneskelig social adfærd. Hans spillefilmsdebut "Gitarrmogoet" vandt Fipresci prisen i Moskva i 2005.


"De ofrivilliga" fulgte i 2008 og fik premiere i Cannes i kategorien Official Selection og vandt 10 forskellige priser og fik biografdistribution i 16 territorier. Hans kortfilm "Händelse vid bank", som vandt en guldbjørn ved Berlinalen 2010, var den første film som udforskede det nye potentiale af optage- og redigeringsteknikker i 4K Red kameraet, en udforskning som fortsættes i hans tredje spillefilm "Play", som blev udvalgt til Directors Forthnight i Cannes 2011.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Searching for Ingmar Bergman 2018 Medvirkende U/Dokumentarfilm
The Square 2017 Instruktion, Manuskript, Klipper U/Spillefilm
Force Majeure 2014 Instruktion, Manusforfatter U/Spillefilm
Play 2011 Instruktion, Manus, Klipper U/Spillefilm
Pang pang brødre 2011 Executive producer U/Dokumentarfilm
De ufrivillige 2009 Instruktion, Manus, Klip U/Spillefilm
Incident by a Bank 2009 Instruktion, Manuskript, Klipper U/Kort fiktion
Autobiographical scene number 6882 2005 Instruktion, Manus, Foto, Klip U/Kort fiktion
Familj igen 2001 Instruktion, Manus, Foto, Klip U/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.