Dansk koproduceret Ruben Östlund-film

KOPRODUKTION. En af Sveriges meget anerkendte instruktører, Ruben Östlund, går i juni i gang med optagelserne til en ny spillefilm "The Square" med Elisabeth Moss (Peggy fra "Mad Men") og danske Claes Bang i store centrale roller. Filmen er dansk koproduceret.

Ruben Östlunds forrige film, "Force Majeure" vandt Juryens Pris i Un Certain Regard-programmet i Cannes i 2014 , og nu er den svenske instruktør ved at gøre klar til en ny en humoristisk filmskildring af moral og idealer, "The Square".

"Jeg vil gerne belyse den revne i tilliden mellem mennesker, der langsomt men sikkert vokser sig større, når samfundet bliver tiltagende mere individualistisk, og der sælges ud af de højere idealer," sagde Ruben Östlund om sin nye film under Cannes Festivalen.

"Jeg vil gøre det med humor, men også med en underliggende alvor, og med den internationale kunstverden som nutidig baggrund."

Claes Bang spiller over for Elisabeth Moss den ambitiøse museumsdirektør Fabrice, der vil imponere verden med en helt enestående udstilling. I andre store roller ses svenske Marina Schiptjenko og danske Christopher Læssø.

Ruben Östlund skriver selv manuskript og arbejder med stort set samme filmhold som på "Force Majeure": scenograf Josefin Åsberg, fotograf Fredrik Wenzel og danske Jacob Schulsinger som klipper.

Også "The Square" koproduceres af Philippe Bober og Katja Adomeit for Coproduction Office, og med en koproduktionsstøtte på 1,0 millioner kr. fra Det Danske Filminstitut. Östlunds svenske producer er igen Erik Hemmendorff for Plattform Produktion. Filmen har desuden en række internationale koproducenter og medfinansierer.

Der er forventet premiere i sommeren 2017.

http://www.plattformproduktion.se/the-square/