Dansk film af kvindelig afghansk instruktør

STØTTE. Herboende Katja Adomeit er i gang med at rejse penge til at producere en ung, kvindelig, afghansk instruktørs første spillefilm, der optages i Afghanistan.

USD 45,607 pledged of USD 100,000
69 Hours left to pledge
259 Supporters

Tallene kan læses på websitet pozible.com og forandrer sig hele tiden. Hver time tikker endnu et beløb ind fra nye personer, der gerne vil bakke op om den 24-årige kvindelige, afghanske instruktør Shahrbanoo Sadats første spillefilm, den danskproducerede "Wolf and Sheep", som foregår og skal optages på instruktørens hjemstavn i en lille landsby i Afghanistans bjerge.

fuladi-valley2

Filmen har lige nu rejst knap halvdelen af det beløb på 100.000 USD, som filmens producer, Katja Adomeit forsøger at rejse gennem crowdfunding-portalen Pozible. Der er små tre dage tilbage, og alle kan nå at være med. Det tager tre minutter, at give et tilskud, og der kan doneres beløb på alt fra 10 USD til 25.000 USD. Kun hvis det ønskede mål på 100.000 USD bliver nået, bliver pengene trukket.

(Red. den 7. nov. kl 12: Filmen nåede at rejse USD 100,859 med 413 supporter'es hjælp.)

"Wolf and Sheep" skal optages i foråret 2015. Den beskriver livet for en gruppe drenge og piger, der arbejder som fårehyrder. Shahrbanoos filmsprog blander det poetiske med det realistiske og det fantastiske.  

Shahrbanoo Sadat har valgt at blive tilbage i Afghanistan, fordi hun vil være med til at opbygge en filmkultur i landet. Der eksisterer nemlig ikke en egentlig filmindustri i Afghanistan: Næsten alle med en viden om filmproduktion ser ingen fremtid i landet og rejser bort. Filmholdet bag "Wolf and Sheep", vil derfor blive sammensat af udenlandske professionelle og folk fra Afghanistan. Det betyder, at der skal arrangeres et stabilt security set-up, og det vil de indsamlede penge blandt andet gå til. De vil også være med til at finansiere, at hold, udstyr og trailere bliver transporteret til det fjerne område af Afghanistan, hvor der skal filmes.

 katja3
Producer Katja Adomeit

Produceren

Producer Katja Adomeit er født i Tyskland, har i syv år boet i Danmark og i en del af årene arbejdet for Zentropa. For to år siden blev hun uddannet som producer fra Super16. I en del år producerede Adomeit med base fra Danmark newzealandske Daniel Borgmans film, bl.a. spillefilmen "The Weight of Elephants".

Adomeit, der nu har sit eget danske produktionsselskab Adomeit Film har demonstreret, at hun kan arbejde på tværs af landegrænser og verdensdele, både hvad angår kreative samarbejder og finansiering. Inden for få år har hun instrueret og produceret sin egen "Little Night Hunter" indspillet i Bhutan, produceret Anna Eborns Venedig-deltager "Pine Ridge" filmet i et reservat i South Dakota i USA, koproduceret Ruben Östlunds Cannes-deltager "Force Majeure" og produceret sin og Shahrbanoo Sadats fælles film "Not at Home", som delvist er optaget i Afghanistan.

"Wolf and Sheep" er blevet udviklet i samarbejde med den prestigefulde Cannes Film Festival Cinefondation Résidence i Frankrig, hvor Daniel Borgmans også udviklede "The Weight of Elephants".

Katja Adomeit producerer "Wolf and Sheep" for sit danske produktionsselskab Adomeit Film, og "Wolf and Sheep" har modtaget 1 mio. kr. i produktionsstøtte fra New Danish Screen.

Læs mere om projektet, og hvordan du kan støtte.