Premiere på Wolf and Sheep

PREMIERE. Shahrbanoo Sadats danskproducerede "Wolf and Sheep" vandt sidste år hovedprisen i Directors' Fortnight-programmet i Cannes, der har fokus på særligt kunstneriske værker. På torsdag har filmen dansk biografpremiere.

Den afghanske instruktør Shahrbanoo Sadat har sammen med producer Katja Adomeit skabt en film, der beskriver livet for en gruppe afghanske børn, der arbejder som fårehyrder i bjergene i Afghanistan.

"Jeg følte mig fortabt og totalt uforbundet med alle omkring mig. Jeg var i en anden kultur, og jeg kunne ikke rigtigt kommunikere" – Shahrbanoo Sadat

Filmen er inspireret af instruktørens egne oplevelse med at være en outsider i sin barndom i en lille isoleret landsby i det centrale Afghanistan, som hendes familie flyttede tilbage til i 2001 efter 40 år som flygtninge i Teheran.

"Jeg følte mig fortabt og totalt uforbundet med alle omkring mig. Jeg var i en anden kultur, og jeg kunne ikke rigtigt kommunikere," fortalte Shahrbanoo Sadat, da hendes debutfilm havde verdenspremiere i Cannes.

"Dengang var det smertefuldt, men jeg har lært så meget af at leve i landsbyen. Jeg var en outsider, men jeg betragtede altid andre mennesker og lærte om hver eneste lille ting i folks liv – og hvordan alle fik hver eneste private detalje at vide. Det var syv års indsamling af historier."

Læs hele interviewet med den afghanske instruktør: En outsiders observationer.

"Wolf and Sheep" vandt hovedprisen i Quinzaine des Realisateurs / Directors' Fortnight, der er et af de vigtige sideprogrammer på festivalen i Cannes sidste år. Filmen har siden været vist på filmfestivaler over det meste af verden. 

Katja Adomeit har produceret "Wolf and Sheep" for Adomeit Film med støtte fra New Danish Screen.

Filmen har dansk biografpremiere torsdag den 1. juni. 

Trailer

Internationale festivalvisninger