Forelskelse og intuition som drivkraft

CANNES. Producer Katja Adomeit er Danmarks deltager ved Producers on the Move, som afholdes under Cannes Festivalen fra 15. til 18. maj. Adomeit fortæller her, hvad der er vigtigst for hende som producer.

Hvad betyder det for dig at arbejde som uafhængig producer i forhold til at arbejde for et etableret produktionsselskab?
 
Rigdommen i det at være fri betyder alt. Jeg elsker at være selvstændig, udvikle projekter selv, beholde og dele rettighederne med instruktørerne og være i stand til at  finde anderledes processer, ikke følge traditionelle og konservative produktionsveje og være i stand til at færdiggøre filmen uanset, hvad der sker. Selvom jeg er alene i selskabet, mødes jeg hver måned med en gruppe producere i Danmark, som jeg sparrer med, og vi hjælper hinanden. 
 
Hvordan er din erfaring med at få rejst finansiering?
 

 

Jeg tænker ikke på instruktørens nationalitet, men holder mig til min forelskelse og intuition, når jeg vælger projekter og hvem, jeg vil arbejde sammen med. Derfor kan det være svært at finansiere, men at lave film er alt for hårdt, hvis man ikke elsker dem, man samarbejder med. Finansieringen på mine film må derfor komme fra mange flere og atypiske finansieringskilder end på en gennemsnitlig dansk film. For eksempel finansierer vi filmen "Wolf and Sheep" med traditionel filmstøtte, tv-støtte, tilskud fra alternative fonde og crowdfunding. På den måde har vi i alt 18 finansieringskilder på en film med et budget på 5 mio. kr. Men jeg tror på, at anderledes processer og finansieringsmåder er med til at gavne både produktionen, det kreative miljø og det endelige resultatet. 

Hvordan oplever du det at starte op som ung producer?
 
Jeg oplever det som svært, fordi økonomien skal hænge sammen … og dejligt fordi jeg har fundet samarbejdspartnere i Danmark og Europa, både instruktører og producere, som jeg elsker og vil gøre alt for!
 
Er der internationale markeder, festivaler eller platforme, du specielt kan anbefale?
 
En af mine yndlingsfestivaler er Rotterdam International Film Festival, der har alle de film med, som prøver og kan noget nyt. Festivalen har et koproduktionsmarked med de sejeste events, hvor man møder folk, der tænker anderledes. 

 

 

 

 

Læs Nick Bradshaws interview med Katja Adomeit i FILM Digital Issue

 

Producers on the Move løber over fire dage fra fredag den 15. til 18. maj: Adomeit er Producer on the Move