Affordable Space Adventures – social rumrejse

SPIL. KnapNok Games' seneste spil "Affordable Space Adventures" til Wii U har mødt stor interesse og imponerende anmeldelser i bl.a. Washington Post og The Guardian siden udgivelsen tidligere på måneden. Især spillets vægt på socialt gameplay har givet positiv opmærksomhed.

KnapNok Games' kreative direktør og spildesigner, Lau Korsgaard, har fået rigtig god feedback siden udgivelsen af "Affordable Space Adventures" den 9. april, med strålende anmeldelser fra internationale aviser som Washington Post og The Guardian. Og det er især det sociale aspekt af spillet, der giver positive tilbagemeldinger, fortæller Lau Korsgaard:

Hvis man laver noget, som skal kunne fungere på alle platforme, så får man også en bleg pølse, som ikke stikker i nogen retninger

"Man sidder flere sammen i stuen og prøver at styre et rumskib, hvilket jeg tror også appellerer til mange, som ikke er traditionelle computerspillere. Folk uploader videoer på YouTube af dem selv og deres familie, som spiller og tegner tegninger af vores rumskib og som på alle mulige måder tager del i vores univers. Jeg har set en, som har syet en 'Affordable Space Adventures'-bamse. Det er da fedt!"

Spilordningen

Det Danske Filminstituts Spilordning støtter udviklingen af digitale spil til børn og unge. Formålet med Spilordningen er at styrke computerspil som kulturbærende medie og at sikre bedre udviklings- og vækstbetingelser for danske spil.

I forbindelse med Filmaftalen 2015-2018 bliver Spilordningen både udvidet og styrket. Dog forventes implementeringen af dette først at træde i kraft i andet halvår af 2015.

Alle ansøgninger behandles i forbindelse med 2 årlige ansøgningsrunder – forår og efterår.

Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind, Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Thomas Vigild og Chris Mottes.

Læs mere om Spilordningen.

"Affordable Space Adventures" er udviklet specifikt til Nintendos spilkonsol Wii U, hvilket ifølge Lau Korsgaard går imod al konventionelt forretningslogik. Valget af én platform er dog helt bevidst:

"Vi udnytter hardwaren sådan, at det er meget svært at forestille sig, hvordan det kunne laves til andre platforme. Hvis man laver noget, som skal kunne fungere på alle platforme, så får man også en bleg pølse, som ikke stikker i nogen retninger. Vi har prøvet det modsatte og fokuseret på, hvad der gør Nintendos spilkonsol unik, og dét tror jeg har resoneret godt med mange fans af konsollen," fortæller Korsgaard.

Læs også FILMupdates interview med Lau Korsgaard: "Nu skal vi røre ved hinanden" (2013).

Social rumrejse på budget

ASA-07Screenshot fra "Affordable Space Adventures"

"Affordable Space Adventures" er et SciFi spil, hvor man skal navigere et rumskib rundt på en fremmed og fjendtlig planet. I det ukendte miljø, hvor væsener gemmer sig i tågen, skal man snige sig forbi fjender og undgå forhindringer.

Spillets gameplay fokuserer på den tekniske styring af rumskibet og udnytter Wii U platformens særlige mulighed for at veksle mellem en personlig skærm i spillerens controller og TV-skærmens store billede. Desuden åbner denne form op for asymmetrisk co-op spil, hvor to spillere med forskellige opgaver samarbejder om at styre rumskibet sikkert frem.

Spillet er produceret i et samarbejde mellem Nicklas "Nifflas" Nygren og KnapNok Games, udgivet af KnapNok Games selv og lanceret på Nintendos online salgskanal, EShop.

"Affordable Space Adventures" er støttet af Det Danske Filminstitut gennem Spilordningen.

Læs mere på affordablespaceadventures.com.

Trailers