Alt skal føles sandt

INTERVIEW. Malene Chois 'Stille liv' får verdenspremiere på Berlinalen 17. februar, hvor hun også er nomineret til debutantprisen First Feature Award. Vi har talt med hende om filmens tema, konsekvente stil og overraskende stilbrud.

’Stille liv’ handler om 19-årige Carl, der er vokset op som adopteret på landet i Danmark, hvor han bærer på en hemmelig længsel mod sit hjemland, Sydkorea, og begynder at mærke afsavnet ved ikke at hænge fast i den danske jord på samme måde som sine adoptivforældre.

I interviewet, der kan ses ovenfor, fremhæver Malene Choi bl.a., hvor vigtigt det har været for hende, at karaktererne føles som rigtige mennesker. Hovedrollen spilles ikke af en skuespiller, men blev castet på gaden. Fortællestilen er observerende med lange indstillinger, og landskabet føles i sig selv som en karakter i filmen – alt sammen i et forsøg på at transcendere fiktionen, forklarer Malene Choi: ”Alt skal føles sandt, som om det er et levet liv, man kigger på”.

Samtidig sker der løbende igennem filmen brud med denne etablerede stil på både lyd- og billedsiden, hvor magiske elementer eller lyde og musik ude af kontekst blander sig med dagligdagen. ”Der er noget andethed til stede i filmen, som ikke kun fungerer på virkelighedsplanet. Det er for at vise, at der er noget i hovedkarakteren, der er forskudt,” fortæller Choi.

’Stille liv’ er Malene Chois debutspillefilm og får verdenspremiere i Panorama-sektionen på filmfestivalen i Berlin 17. februar kl. 15:30. Her er Malene Choi desuden nomineret til debutantprisen First Feature Award, der går på tværs af festivalens sektioner.

Malene Choi har skrevet manskriptet til 'Stille liv' sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen. Filmen er produceret af Maria Møller Kjeldgaard for Manna Film med støtte fra Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond og Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med DR.

Følg os på YouTube

Berlin Festivalen løber fra 16. til 26. februar 2023.