Anders Matthesen filmatiserer børnebogdebut

ANIMATION. Med "Ternet Ninja" vender Anders Matthesen tilbage med sin anden animationsfilm, fjorten år efter "Terkel i knibe". Filmen om den hævntørstige tøjninja får premiere til december næste år.

"Ternet Ninja" bliver skabt af nogle af kræfterne bag "Terkel i knibe", og ligesom med den tidligere animationssucces sætter Matthesen sit tydelige præg på produktionen og er inde over både manuskript, instruktion samt sangskrivning.  

Det endte med, at ninjaen blev til en bog, og nu glæder jeg mig helt vildt til at kunne realisere den som spillefilm - Anders Matthesen

Filmen følger Aske, som går i 7. klasse. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Dukken er blevet produceret på en thailandsk slavefabrik af den lille Quang Cow Bak FuFu, der i et uopmærksomt øjeblik kommer til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø. Som straf tæsker direktøren Quang ihjel. En ninjas sjæl kommer ind i dukken, der nu søger retfærdighed og blodhævn. 

Siden "Terkel i knibe" har Anders Matthesen haft en drøm om at vende tilbage til animationsfilm, og ideen til "Ternet Ninja" har været længe undervejs:

"Historien er opstået ved, at jeg for små ti år siden fik lidt aggressioner fra hjertet via en hjemmetegnet ninja, som af uvisse årsager var ternet. Tegningerne lagde jeg op på min hjemmeside og på Facebook, og folk reagerede mægtigt positivt på den lille vrede figur, der kunne skjule sig i alle ternede overflader. Det endte med, at ninjaen blev til en bog, og nu glæder jeg mig helt vildt til at kunne realisere den som spillefilm." 

Anders "Anden" Matthesen er primært kendt fra dansk stand-up, hvor han har lavet flere succesfulde onemanshows. Tidligere i år udkom dokumentarfilmen "Den anden side", der gennem en periode på fire år følger Matthesen gennem opture og nedture. Anders Matthesen har også gjort sig som både instruktør og skuespiller.  

"Ternet Ninja" instrueres af Anders Matthesen og produceres af Trine Heidegaard og Anders Mastrup. Filmen er en ko-produktion mellem A. Film Production, Sudoko og Pop Up Production. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut under Markedsordningen og forventes at få biografpremiere den 25. december 2018.