enda

Anders Matthesen

(1975 - )

Komiker, skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør. Født 6/7 1975.

Anders Matthesen har gennem årene medvirket i og stået bag en række animations- og spillefilm. Blandt andet kan nævnes animationskomedien 'Terkel i knibe', der udkom i 2004. Filmen er baseret på en radioføljeton af samme navn, og Matthesen lægger stemme til samtlige af dens karakterer. Matthesen spillede siden hovedrollen i Kenneth Kainz' 'Rene hjerter' (2006), ligesom han både instruerede, skrev manuskript til og spillede hovedrollen i komedien 'Sorte kugler' (2009).

Animationsfilmen 'Ternet Ninja' (2018) er baseret på Matthesens egen børnebog af samme navn.

Matthesen er flere gange blevet kåret til Årets Komiker i Danmark, og i 2017 blev han portrætteret i Pernille Rose Grønkjærs dokumentar 'Den anden side'.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
De Frivillige 2019 Niels DK/Spillefilm
Ternet ninja 2018 Instruktion DK/Spillefilm
Den anden side 2017 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Kæledyrenes hemmelige liv 2016 Max U/Spillefilm
Det grå guld 2013 Kenny DK/Spillefilm
Sorte kugler 2009 Instruktion, Alex Klein DK/Spillefilm
Rene hjerter 2006 Kriss DK/Spillefilm
Terkel i knibe 2004 Arne, Terkel, Jason, Onkel Stewart, Fede Dorit, Sten og Saki DK/Spillefilm
Jul på Vesterbro 2003 Medvirkende Tv-serie
Perforama 2002 John Tøttrup m.fl. Tv-serie
Langt fra Las Vegas 2001 Stanley Tv-serie
Casper & mandrilaftalen 1999 Medvirkende Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.