Anders W. Berthelsen får solodebut som instruktør med 'Lykkelige omstændigheder'

I PRODUKTION. Anders W. Berthelsen er netop begyndt med optagelserne til sin solodebut som instruktør, den romantiske komedie 'Lykkelige omstændigheder'. Filmen optages i Berthelsens fødeby, Kolding. Der er forventet premiere i april næste år.

Anders W. Berthelsen er en af landets mest kendte skuespillere med en karriere på mere end 25 år bag sig. Han har haft glansroller i film som 'Mifunes sidste sang', 'Taxa', 'Italiensk for begyndere', 'Kongekabale' og 'Superclásico'.

Nu bevæger Berthelsen sig om bag kameraet og tager hul på sin solodebut som instruktør. Han har allerede prøvet kræfter med rollen, nemlig som medinstruktør sammen med Niels Arden Oplev på 'Ser du månen, Daniel' fra 2019. 

'Lykkelige omstændigheder' er skrevet af Kim Fupz Aakeson og optages lige nu i Kolding kommune, hvor Berthelsen selv kommer fra. Derefter rykker produktionen videre til København og omegn.

Filmen er en romantisk komedie om de meget forskellige søstre Katrine og Karoline, der indgår en noget speciel aftale:

Karoline lever i et forgældet forhold med den arbejdsløse DJ Ronny. Katrine har derimod det hele i sit forhold med den succesfulde bygmester Markus. Det vil sige alt undtagen børn. Men da Karoline bliver gravid ved et uheld, udtænker Katrine en snedig plan, som kan løse alles problemer: Katrine betaler søsterens gæld og lidt til – og får til gengæld hendes kommende baby. Den aftale kan Karoline ikke sige nej til, og så skal alle detaljer på plads inden fødslen. Men intet går som planlagt.

Holdet bag filmen

Sofie Torp, der modtog en Bodil og en Robert for sin gennembrudsrolle i 'Ser du månen, Daniel', spiller Katrine. Torp får selskab af Esben Smed, der også modtog priser for sin hovedrolle i 'Ser du månen, Daniel'. Smed ses i rollen som Katrines mand Markus.

I rollerne som Karoline og Ronny ses henholdsvis Roberta Reichhardt og Joachim Fjelstrup. Reichhardt er kendt fra tv-serierne 'Sjit Happens' og 'Hvor ligger løkken?'. Fjelstrup har blandt andet medvirket i 'Steppeulven', der indbragte ham en Bodil-nominering, samt julekalenderen 'Julefeber', som han blev Robert-nomineret for. 

Martin Høgsted, der har medvirket i tv-serier som 'Danish Dynamite' og '10 år senere', indtager rollen som Markus' bror og forretningspartner. I de øvrige roller ses blandt andre Kristian Halken, Søren Malling og Christiane Gjellerup Koch.

Kim Fupz Aakeson er kendt for sine manuskripter til blandt andet 'Den eneste ene', 'Små ulykker', 'En soap', 'Anklaget' og 'Kraftidioten'. Han har været nomineret til 11 Robert-priser for sine manuskripter, hvoraf han vandt for 'Den eneste ene'. I 2003 modtog han en Æres-bodil for sit virke.

Filmholdet består desuden af Brian Curt Petersen som filmfotograf, Heidi Plugge som production designer, Stine Thaning som chefkostumier, Henrik Steen som chefsminkør og Lars Therkelsen som klipper.

Thomas Heinesen producerer for Nordisk Film med støtte fra Filminstituttet via Markedsordningen samt Kolding Kommune, YouSee og Clausen Group. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Der er forventet premiere 7. april 2022.